Svalka dig med ett dopp och en glass i Sommarsverige. Här är läsarnas och redaktionens bästa depåstopp i sommar.

GLASSCAFÉER VÄRDA EN OMVÄG

BOHUSLÄN Skärhamn

Sommardröm Glasscafé i hamnen i Skärhamn är en fantastisk upplevelse med många olika sorters glass, mycket båtliv och gångavstånd till Akvarellmuseet.
Läs mer på www.sommardromglasscafe.se/

NÄRKE, Hjortkvarn

Bästa glasscaféet finns i Hjortkvarn vid väg 51: Go’ Glass i Hjortkvarn! En mindre filial finns även i Tennisparken i Vingåker.
Läs mer på www.goglass.se/

SÖDERMANLAND, Eskilstuna

Slagsta Glass i Eskilstuna är en klassisk glassbar med massvis av smaker. 1938 startade Folke och Martha Johansson det ikoniska stället som nu drivs av fjärde generationens glassmakare.
Läs mer på www.slagstaglass.com

Slagsta Glass i Eskilstuna
Slagsta Glass i Eskilstuna

UPPLAND, Bromma/Stockholm

Gelato Scarfò i Bromma i Stockholm är värt en omväg – prisbelönt italiensk glassbar som har öppet från april till september.
Läs mer på instagram.com/gelatoscarfo

 

SÖDERMANLAND, Malmköping

Grinda gårdsglass är en svensk hantverksglass som görs på mjölken från gården bredvid. De flesta råvaror kommer från närområdet och alla ägg som används i produktionen knäcks för hand – en riktig hantverksglass i Malmköping.
Läs mer på www.grindagardsglass.se

ÖLAND, Byxelkrok & Sandvik

Är du på Öland måste du testa Gelato & Biscuits, hemmagjord italiensk glass som avnjuts i de vackra hamnarna i Byxelkrok  eller Sandvik.
Läs mer på www.gelatobiscuits.se

BADPLATSER VÄRDA EN OMVÄG

UPPLAND Hargshamn

Besök Hargshamns camping och bad ute vid Roslagskusten, här finns en barnvänlig badstrand med både klippor och sandstrand, välskött och relativt stor camping med flera platser med havsutsikt. Båt finns att hyra för en fisketur.
Läs mer på www.hargshamnscamping.se

SMÅLAND Blankaholm

Blankaholms gästhamn i södra Tjusts skärgård mellan Västervik och Oskarshamn. Här har de engagerade småbarnsföräldrarna Ville och Hilma gjort landsbygden levande genom att bygga upp en vacker gästhamn med glasscafé. De anordnar även visaftnar och träningspass och erbjuder ställplatser, kanotuthyrning, lanthandel, bastu att hyra med mera. Dessutom ligger det nära Öland, Västervik och Astrid Lindgrens Värld.
Läs mer på www.blankaholmsgasthamn.nu

UTFLYKTSMÅL

SKÅNE Brösarp och Skurup

Två trevliga utflyktsmål är Alunbrukets kaffestuga nära Brösarp och Johannamuseet utanför Skurup.
Läs mer på www.alunbruket.com & Johannamuseet

 

Alunbrukets kaffestuga
Alunbrukets kaffestuga