Vänta inte med att fylla på. Fyll på med mer spolarvätska så snart du kan när lampan tänds. Men det kan finnas andra orsaker än att det är tomt.

Spolarvätska, låg nivå

Spolarvätska, låg nivå

  • Vänta inte med att fylla på. Fyll på med mer spolarvätska så snart du kan när lampan tänds.

Om lampan tänds nära inpå att du fyllt i vätska kan det finnas ett läckage i systemet. En verkstad får felsöka vart vätskan tar vägen.

Ibland är det glapp i en slanganslutning eller så har bilens tank spruckit. Det kan ske ifall vätskan inte har tillräckligt låg fryspunkt.

Kostnad för åtgärd*

  • Ett ny spolarbehållare behöver inte vara så dyr men ofta sitter de ganska illa till under bilens front. Arbetskostnaden är ofta den största delen. Kostnaden kan vara 2 – 3 000 kronor. Kom ihåg att be verkstaden söka efter begagnade reservdelar om du vill komma ner i pris.

 

* Kostnad för åtgärd baseras på en genomsnittlig bilmodell på en allbilsverkstad i en mellanstor svensk stad. Med större bilmodell och/eller motor, eller ett bilmärke med premium-karaktär kan priset för åtgärd bli högre. Priset kan även bli högre ifall bilen lämnas in på en märkesverkstad kring någon av våra större städer där lokalhyra och löner också driver upp verkstadens timdebitering.

Vill du få en grundkurs i bilens varningslampor?

Titta på M Sveriges film och få alla tips du behöver!


För att se vår film om vad du kan göra när en varningslampa lyser acceptera att marknadsföringscookies får användas.