Ska du köpa eller sälja din bil privat? Få en tryggare bilaffär på 10 minuter – helt gratis– genom att använda vårt digitala köpeavtal*.

Vårt digitala avtal gör det lättare för dig att uppfylla köplagens omfattande krav på säljare om upplysningsplikt och motsvarande krav på köparen om undersökningsplikt.

Till skillnad från andra digitala avtal för bilköp så är M Sveriges avtal mer detaljerat vilket gör det enklare att få alla viktiga detaljer om bilen antecknade i avtalet. Avtalet är framtaget av jurister och kvalitetssäkrat för en trygg och säker handel.

Ännu inte övertygad? Därför ska du välja digitalt avtal:

  • Signering med Mobilt Bank-ID ger ett starkt juridiskt skydd – även utan vittnen.
  • Originalet lagras säkert i molnet och låter båda parter komma åt det i läsbar form när de vill. 
  • Båda parter får ett signeringsbevis som försäkrar signaturerna.

Så använder du det digitala avtalet

Avtalet går snabbt att upprätta. Fyll i det på egen hand eller tillsammans med din motpart. Därefter signerar ni båda med Mobilt BankID. Vår samarbetspartner Swiftcourt* hjälper dig och motparten genom hela processen och vägleder er ifall något går snett med affären.

Digitalt avtal–kostnadsfritt obegränsat antal gånger
Steg för steg fyller du i alla relevanta uppgifter i det digitala avtalet. Ett säkrare sätt att sälja eller köpa bil helt enkelt!
Steg för steg fyller du i alla relevanta uppgifter i det digitala avtalet. Ett säkrare sätt att sälja eller köpa bil helt enkelt!

Ingå bindande avtal med digitalt köpeavtal

När du genomför ett köp ingår du ett bindande avtal. Säljare och köpare måste vara överens om vilka villkor som gäller. Det är därför viktigt att både köpare och säljare går igenom villkoren och att anteckna vad ni kommer överens om innan avtalet undertecknas.

* Denna tjänst sker i samarbete med Swiftcourt AB. Parterna är enskilt personuppgiftsansvariga för respektive parts behandling av dina personuppgifter. Swiftcourt delar dina personuppgifter med Riksförbundet M Sverige så att vi kan fullfölja vårt avtal med dig som kund eller medlem och informera om våra tjänster. Läs mer i vår integritetspolicy.

Ladda ner vårt köpeavtal som pdf

Vill du hellre fylla i avtalet för hand, använd M Sveriges köpeavtal som pdf:


Juridisk rådgivning ingår för medlemmar i M Sverige

Som medlem i M Sverige kan du få juridisk rådgivning i frågor som rör din bil och ditt bilägande. Det kan röra sig om allt från tvister med verkstäder, bilhandlare och försäkringsbolag till parkeringsböter och körkortsingripande.