Det är viktigt att upprätta ett köpeavtal när du gör en affär. M Sveriges köpeavtal för personbil hjälper dig att undvika onödiga problem i samband med köp från en privatperson.

Gratis digitalt avtal (medlemmar)

Digitalt köpeavtal

Genom M Sverige kan du som medlem kostnadsfritt använda vårt digitala köpeavtal. Även nya medlemmar får tillgång till köpeavtalet utan kostnad. Icke-medlemmar betalar 90 kronor för tjänsten. Du behöver tillgång till Mobilt BankID.

Bli medlem och få det digitala avtalet gratis
Jag vill inte bli medlem och betalar för det digitala avtalet

När du genomför ett köp ingår du ett bindande avtal. Ett avtal kan inte ensidigt ändras, säljare och köpare måste vara överens om vilka villkor som gäller. Det är därför viktigt att gå igenom villkoren och att anteckna vad ni kommer överens om innan avtalet undertecknas.

Denna tjänst sker i samarbete med Swiftcourt AB. Parterna är enskilt personuppgiftsansvariga för respektive parts behandling av dina personuppgifter. Swiftcourt delar dina personuppgifter med Riksförbundet M Sverige så att vi kan fullfölja vårt avtal med dig som kund eller medlem och informera om våra tjänster.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Om du inte har eller inte vill använda ditt Mobila BankID kan du som medlem använda M Sveriges köpeavtal som PDF (du behöver logga in).

Juridisk rådgivning via M Sverige

Som medlem i M Sverige kan du få juridisk rådgivning i frågor som rör din bil och ditt bilägande. Det kan röra sig om allt från tvister med verkstäder, bilhandlare och försäkringsbolag till parkeringsböter och körkortsingripande.

Den juridiska rådgivningen är tänkt som en hjälp till självhjälp, det betyder att det är du själv som vidtar eventuella åtgärder. Det kan dock hända att en viss situation kräver en mer ingående hjälp. Du har då under vissa förutsättningar möjlighet att få tillgång till utökad juridisk service. Denna service kan till exempel innefatta att M Sveriges jurister kontaktar din motpart via e-post eller brev.

Läs mer om vår juridiska rådgivning eller ring 020-21 11 11.