Det är viktigt att upprätta ett köpeavtal när du gör en affär. M Sveriges köpeavtal för personbil hjälper dig att undvika onödiga problem när du köper från eller säljer till en privatperson.

När du genomför ett köp ingår du ett bindande avtal. Ett avtal kan inte ensidigt ändras, säljare och köpare måste vara överens om vilka villkor som gäller. Det är därför viktigt att gå igenom villkoren och att anteckna vad ni kommer överens om innan avtalet undertecknas.


Digitalt köpeavtal

Genom M Sverige kan du som medlem kostnadsfritt använda vårt digitala köpeavtal. Blir du medlem idag får du tillgång till köpeavtalet utan kostnad. Icke-medlemmar betalar 90 kronor för tjänsten. Du behöver ha Mobilt BankID.

Vårt digitala köpeavtal är snabbt och enkelt att använda. Fyll i det på egen hand eller tillsammans med din motpart och signera digitalt. Gör en trygg affär på under 10 minuter. Vår samarbetspartner Swiftcourt* hjälper dig och motparten genom hela processen och vägleder er ifall något går snett med affären. Köpeavtalet är framtaget av jurister och kvalitetssäkrat för en trygg och säker handel.


Digitalt avtal för medlemmar (kostnadsfritt)

Bli medlem och få det digitala avtalet kostnadsfritt

Jag vill inte bli medlem och betalar för det digitala avtaletKöpeavtal som pdf

Om du hellre vill fylla i avtalet för hand, kan du istället använda M Sveriges köpeavtal som pdf.

För medlemmar (du behöver logga in).

Även du som inte är medlem kan få tillgång till M Sveriges köpeavtal som PDF om du lämnar din e-postadress. 

 

* Denna tjänst sker i samarbete med Swiftcourt AB. Parterna är enskilt personuppgiftsansvariga för respektive parts behandling av dina personuppgifter. Swiftcourt delar dina personuppgifter med Riksförbundet M Sverige så att vi kan fullfölja vårt avtal med dig som kund eller medlem och informera om våra tjänster.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Juridisk rådgivning via M Sverige

Som medlem i M Sverige kan du få juridisk rådgivning i frågor som rör din bil och ditt bilägande. Det kan röra sig om allt från tvister med verkstäder, bilhandlare och försäkringsbolag till parkeringsböter och körkortsingripande.

Den juridiska rådgivningen är tänkt som en hjälp till självhjälp, det betyder att det är du själv som vidtar eventuella åtgärder. Det kan dock hända att en viss situation kräver en mer ingående hjälp. Du har då under vissa förutsättningar möjlighet att få tillgång till utökad juridisk service. Denna service kan till exempel innefatta att M Sveriges jurister kontaktar din motpart via e-post eller brev.

Läs mer om vår juridiska rådgivning eller ring 020-21 11 11.