Motormännen och Beckmans Designhögskola har tillsammans under våren genomfört en tävling där unga designers har tagit fram förslag på nya reflexvästar. Resultatet av tävlingen ställs ut på Formex på Stockholmsmässan 15 – 18 augusti i monter B19:21. Tre vinnare kommer att få dela på 25 000 kronor. Prisutdelningen äger rum klockan 10:00 torsdagen den 15:e augusti 2013 på Stockholmsmässan.

– Syftet med tävlingen och Motormännens pris är att dels få fram en attraktiv reflexväst dels att uppmärksamma och stimulera användningen av reflexväst, så här inför det stundande höst- och vintermörkret, säger Maria Spetz vd på Motormännen.

Samtliga studenter på Beckmans Designhögskola bjöds in till tävlingen. Sexton förslag har kommit in och kan ses på Formexmässan 15 – 18 augusti. Tre av förslagen delar på prissumman 25 000 kronor.

– Vi på Beckmans Designhögskola tycker det är intressant och givande att arbeta med externa aktörer som gör vårt samhälle bättre, tryggare och roligare. Studenterna har gjort många kreativa förslag som det också finns möjlighet att se under mässan, säger Janne Loftén på Beckmans Designhögskola.

Risken att bli påkörd och dödad är tre gånger så hög i mörker som i dagsljus, men även i dagsljus gör reflexvästen att man syns bättre. Sedan 1997 är varningstriangel obligatoriskt i fordon för att kunna varna andra trafikanter för ett stillastående fordon. På samma sätt borde reflexväst vara obligatorisk för att varna för människor. En reflexväst kan även användas vid andra aktiviteter när det är mörkt, exempelvis vid motion och promenader.

– De viktigaste kriterierna för en bra reflexväst är dels att reflexerna sitter på rätt ställen och att den är så snygg att den lockar till användning. Idag är reflexvästen en ganska anonym produkt som kan utvecklas för att bli mer attraktiv. Beckmans studenter har verkligen kommit fram med en rad kreativa och intressanta förslag som jag hoppas kan komma i produktion så småningom, avslutar Maria Spetz.

Var:
Formex på Stockholmsmässan, pågår 15 – 18 augusti

När:
Prisutdelning och presentation av förslagen torsdag 15/8 klockan 10:00 torsdagen i monter B19:21

Prisutdelare:
Maria Spetz, vd Motormännen

Jurymedlemmar:
Anna Kraitz, produktformgivare
Patrik Söderstam, modeskapare
Pelle Von Malmborg, ad

 

För mer information:

Mikael Högskoog, pressansvarig, mikael.hogskoog@motormannen.se
08-690 38 51, 070-343 55 99

Maria Spetz, vd, maria.spetz@motormannen.se
08-690 38 53, 070-694 83 15

Jan Loftén, utbildningsansvarig/lektor på formprogrammet, janne@beckmans.se
070-889 81 92