Hur gör jag för att boka bilfärjan till Tyskland, vilka regler gäller för bilister i Italien, får jag prata i mobilen medan jag kör bil i Spanien, hur mycket får min husbil väga när jag reser i Europa? Det är bara några av många svar du får i den nya upplagan av ”Upptäck Europa med bil”. – Finns det något roligare än att ge sig ut på en resa? Och roligast är förstås att kuska runt på egen hand med bil, säger Karl von Schoultz, reserådgivare på Motormännen och författare till boken.

Motormännens klassiska bilresehandbok finns nu i ny upplaga. ”Upptäck Europa med bil” är lättläst och fullmatad med aktuella uppgifter. En perfekt hjälpreda när du planerar sommarens bilsemester. Vart ska vi resa? Hur ska vi bo? Du får hjälp att lägga upp resan, tips om hur du får reda på mer om ditt resmål. Boken ger förslag på bra vägar, hur du hittar prisvärda färjor, hotell och campingplatser. ”Upptäck Europa med Bil” ger tips och råd vid hyra av bil utomlands och förklarar hur biltåg fungerar.

– Förbered dig noga innan du åker iväg, det är ett gott råd. Mycket kan göras på nätet, men för samlad information är Motormännens resehandbok ”Upptäck Europa med bil 2014-2015” det optimala uppslagsverket, menar Karl von Schoultz.

”Upptäck Europa med bil” är en långkörare som har funnits i Motormännens bokutbud sedan 1940-talet. Boken har genom tiderna haft lite olika namn, men inriktningen har varit den samma. Ett hjälpmedel för bilisten som ska ut i Europa.

– I boken tar vi upp det som man inte får glömma inför resan. Vi skriver om pengar och försäkringar. Vi berättar om hur man rustar bilen före en långresa. Vi ger också tips på hur man reser med husbil eller husvagn och hur man reser med barn och husdjur. Det är enkelt att använda bokens checklistor och pricka av, säger Karl von Schoultz.

Boken förklarar vad man ska tänka på när man kör på utländska motorvägar och över Alperna, vad man ska göra om bilen krånglar, om någon blir sjuk på resan och hur man skyddar sig mot tjuvar. Boken är också indelad med fakta för varje enskilt land. Där förklaras bland annat ländernas hastighetsgränser, parkeringsregler, avgifter och miljözoner. Dessutom finns det uppgifter om regler för husvagnar, husbilar och vilka däckkrav som gäller.

– Jag rekommenderar alla att någon gång göra en utlandsresa med bil. Med bilen gör du avstickare till ställen du aldrig skulle hittat annars. Men förbered dig väl. Att köra utomlands skiljer sig från att göra det i Sverige. Rätt förberedd blir bilsemestern i Europa ett minne för livet, avslutar Karl von Schoultz.

Är du intresserad av ett recensionsexemplar kontakta Mikael Högskoog

För mer information:

Mikael Högskoog, pressansvarig, mikael.hoog@motormannen.se
08-690 38 51, 070-343 55 99

Karl von Schoultz, reserådgivare, karl.von.schoultz@motormannen.se
08-690 38 37