M Sverige agerar lokalt, genom att lyfta upp lokala trafikfrågor till exempel via lokala politiker eller genom insändare i lokalmedia. Vi kan även skapa lokal opinion genom att uppvakta polisen eller Trafikverket om t ex trafikfarliga vägavsnitt.

Sofia Paulsson
Nationell organisationsombudsman
sofia.paulsson@msverige.se
072-0707217

Aktiviteter 2023

Medlemsmöte onsdag 12 april hos ATRACCO AB

Atracco AB är ledande i Norden inom miljövänlig bildemontering och försäljning av bildelar över internet. I Växjö finns också lackeringsverkstad, skadeverkstad och försäljning av begagnade bilar.

Vi tas emot av VD Daniel Fransson och platschef Niklas Johannesson som berättar om verksamheten, visar oss runt på anläggningen och självklart finns det möjlighet att ställa frågor.

Tid: onsdag 12 april klockan 18.00 till ca 20.00
Plats: Atracco AB, Ljungadalsgatan 6, Växjö
Anmälan senast 6 april till Sofia Paulsson på 072–0707217 eller sofia.paulsson@msverige.se

Vi bjuder på kaffe/te smörgås.
Välkommen!

 

Medlemsmöte tisdag 31 januari 2023

Tisdag 31 januari genomfördes ett efterlängtat medlemsmöte i Växjö med ett mycket intressant föredrag av trafikpolisen.

25 medlemmar från Kronoberg kom till Scandic i Växjö och fick först information om vad som är på gång inom Riksförbundet. Därefter berättade Stefan Ingö, gruppchef för Trafikpolisen, tillsammans med en kollega från inspektörsgruppen om Trafikpolisens viktiga uppdrag. Eventuellt finns det en möjlighet för aktiva i avdelning Kronoberg att utföra vissa uppdrag åt Trafikpolisen. 

 

Information från Trafikpolisen i Växjö

Uppstart av ny avdelning i Kronoberg

Förr i tiden fanns det en mycket aktiv klubb i Växjö som genomförde många studiebesök, deltog i vägombudsverksamhet och utfärdade IKK. Tyvärr så avvecklades klubben 2005.

Inför medlemsmötet 31 januari genomfördes hösten 2022 en enklare medlemsenkät med möjlighet att lyfta fram viktiga trafiksäkerhetsfrågor på riks, - region- och lokal nivå samt ge förslag på aktiviteter och föredrag som man som medlem gärna är med på. Många hade svarat trafikpolisen, därav kvällens information. 

Efter mötet stannade några intresserade medlemmar kvar och enades om att planera för en ny aktivitet i mitten av april. Det finns ett intresse, ett engagemang och en vilja att vara med och starta en avdelning i Kronoberg.

Intresserade medlemmar från M Sverige i Kronoberg