M Sverige agerar lokalt, genom att lyfta upp lokala trafikfrågor till exempel via lokala politiker eller genom insändare i lokalmedia. Vi kan även skapa lokal opinion genom att uppvakta polisen eller Trafikverket om t ex trafikfarliga vägavsnitt. Vi fungerar som antenner och fångar upp frågor lokalt som vi sedan kan driva vidare centralt. Du vet väl att du kan vara med och påverka trafiksäkerheten där du bor. Hör av dig till klubben och tipsa oss om trafikfaror i din närhet. Vi utfärdar internationellt körkort.

Klubb Örnsköldsvik

klubb.ornskoldsvik@msverige.se

Ordförande

Oiva Kuusela
Drevstigen 30
Domsjö
0660-52782, 070-3224521
oiva.kuusela@hotmail.se

Vice ordförande

Hans-Ivar Gjersvold
070-3002989
hansivar@gjersvold.se

Sekreterare

Jani Koskola
070-3843090

Kassör

Sirpa-Liisa Ylönen
070-6252689

Internationellt körkort

Behöver du internationellt körkort. OBS! Endast kontant betalning. Tag med nytaget foto (4x5 cm) för det internationella körkortet.  

Kontakta:

Runo Gidlöf
Sjösätervägen 14
Örnsköldsvik
0660-76825, 070-632 84 17
97.nallav.18@telia.com

Du kan även beställa ditt internationella körkort direkt här

Här finns ansökningsblankett för internationellt körkort

 

Aktiviteter

Nu har 2020 års vägombudssäsong startat. Vägombuden och bilarna är oerhört uppskattade inslag på vägarna och uppmärksammas av både medlemmar, andra trafikanter och media runt om i landet. Ansvarigt vägombud här i klubb Örnsköldsvik är Hans-Ivar Gjersvold. Precis som tidigare år genomförs rastplatsundersökningen och en omfattande mätning av kvaliteten på länets vägar. Dessutom kommer vi att genomföra olika trafiksäkerhetsundersökningar som t ex efterlevnad av att stanna vid stopp och hastighet tung trafik. Årets vägombudsbil är en Peugeot 3008.Tveka inte att kontakta vägombud eller annan person i lokalstyrelsen om du vill veta mer om vår verksamhet lokalt och regionalt.

På bilden ses vägombud Hans-Ivar Gjersvold och årets vägombudsbil - en Peugeot 3008
Vägombud Hans-Ivar Gjersvold och året vägombudsbil - en Peugeot 3008

 

Extra årsmöte och grillkväll måndag 8 juni klockan 18.00

Plats: Friluftscentralen
Ingen föranmälan behövs. Alla medlemmar hälsas välkomna


Årsmötet genomfördes 10 februari och då togs beslut om nya normalstadgar för klubben samt nytt namn för klubben som är M Sverige lokalklubb Örnsköldsvik. Namn och stadgar kommer att fastställas på extrastämma som blir måndag 8 juni klockan 18.00.
I anslutning till stämman arrangerar vi också klubbens årliga grillkväll för medlemmar.
Mer information kommer inom kort.

Reflexkampanj

På bilden ser man när vi i lokalklubb Örnsköldsvik genomförde en mycket uppskattad reflexutdelningskampanj. Vi hade många trevliga samtal och berättade om oss som organisation och framför allt vårt viktiga trafiksäkerhetsarbete.
Vi i lokalklubb Örnsköldsvik har haft en mycket uppskattad reflexutdelningskampanj. Vi hade många trevliga samtal och berättade om oss som organisation och framför allt vårt viktiga trafiksäkerhetsarbete..

2019 års vägombudssäsong

På bilden ses årets vägombudsbil som är en Mitsubishi Outlander laddhybrid och huvudvägombud Hans-Ivar Gjersvold.
2019 års vägombudsbil är en Mitsubishi Outlander laddhybrid och ansvarigt vägombud i klubb Örnsköldsvik är Hans-Ivar Gjersvold. Som vanligt kommer vi att inspektera rastplatser, genomföra vägkvalitetsundersökningar samt olika trafiksäkerhetsundersökningar och kampanjer.
På bilden ses Hans-Ivar Gjersvold, vice ordförande, Oiva Kuusela ordförande samt Sofia Paulsson från Riksförbundet M Sverige som genomför kampanj på torget i Örnsköldsvik
Söndagen 21 juli genomförde vi i klubb Örnsköldsvik en kampanj på torget i Örnsköldsvik där vi presenterade vår klubb, Riksförbundet M Sverige och visade vägombudsbilen. Det blev många bra samtal och flertalet som var intresserade av oss. På bilden ses Hans-Ivar Gjersvold, vice ordförande, Oiva Kuusela ordförande samt Sofia Paulsson från Riksförbundet M Sverige.

Medlemskväll

Tisdag 27 augusti arrangerade lokalklubben här i Örnsköldsvik en grillkväll för medlemmarna. 

På bilden ses medlemmar från klubb Örnsköldsvik på grillkvällen 27 augusti.
På bilden ses medlemmar från klubb Örnsköldsvik på grillkvällen 27 augusti.