Årets hjulklapp 2018 tilldelas Jonas Fröberg, journalist på Svenska Dagbladet, för hans journalistiska granskning av bilindustrin där han alltid står på konsumenternas sida. Han skriver engagerat med gedigen kunskap om sakförhållanden och släpper aldrig miljöfrågorna ur blickfånget!


- Det är med glädje Motormännen uppmärksammar Jonas Fröberg. Han är en driven journalist med stor erfarenhet som alltid skriver med människan i fokus och som inte ryggar för att granska både politiker och industrin, säger Helene Lilja, kommunikationschef på Motormännens Riksförbund.

Jonas Fröberg har i en serie artiklar i Svenska Dagbladet granskat bilindustrins agerande när det gäller dieselskandalerna och manipuleringen av avgastester. Han har också granskat politikerna när det gäller spelet om miljözonerna. Jonas Fröberg skriver även insiktsfullt och engagerande om nya bilar, om klassiska bilmärken och vägleder läsarna till de rätta bilvalen för framtiden.

Jonas Fröberg vann Wendelapriset för Bästa socialreportage 2017, Guld­spaden 2012 och har skrivit en bok om Saabaffaren.

Utöver äran, ett fint diplom, tårta och blommor till Jonas Fröberg planterade Motormännen träd för 10 000 kronor i östra Afrika för att uppmärksamma årets vinnare!