Nu har M Väghjälp blivit ännu bättre. Precis som tidigare kan du som medlem teckna M Väghjälp för vägassistans dygnet runt (starthjälp eller bärgning) om bilen, husbilen eller motorcykeln skulle krångla. Dessutom har vi lagt till en rad nyheter, allt för att du ska känna dig trygg om något oväntat skulle inträffa under bilresan.

M Väghjälp och medlemskap

M Väghjälp – 365 kr per fordon och år

Om du har fler fordon, kostar M Väghjälp för bil 2 och följande 288 kr om året.
Om bilen är försäkrad hos M Försäkring, betalar du 288 kr per fordon och år.


Några nyheter i M Väghjälp:

 • Om det blir tomt i tanken under färden, kommer vi med drivmedel så att du tar dig till närmaste mack. Och har du el- eller gasbil, bärgar vi bilen till närmaste påfyllnings-/laddstation.

 • M Väghjälp gäller även för påkopplad husvagn eller släp, t ex vid punktering på släpfordonet.

 • Om du tappar din bil- eller husvagnsnyckel, står vi för kostnaden för tillverkning av ersättningsnyckel.

 • Tankar du fel bränsle, bärgar vi till närmaste verkstad och sanerar tanken.


Går bilen sönder på bilsemestern?

Nu ingår ett nytt bilsemesterpaket i M Väghjälp:

 • Självriskreducering eller reparationskostnad (upp till 10 000 kr) vid skada på hyrd bil, båt, mc, moped eller cykel både i Sverige och utomlands.
 • Ersättning för förbetalda kostnader som boende, resa eller arrangemang, om du drabbas av driftsstopp på bilen, akut sjukdom eller olycksfall under eller före resan.
 • Komma ikapp resan. Ersättning för ombokningskostnader om din bil plötsligt går sönder när du ska iväg eller är på väg hem på bilsemestern.
 • Vi ersätter självrisken i din hem-/villahemförsäkring i samband med skada i din bostad när du är bortrest.


Förutsättningar för M Väghjälp

 • M Väghjälp är exklusivt för medlemmar i M Sverige. Är du inte redan medlem blir du det enkelt här.
 • M Väghjälp gäller personbil, lätt lastbil, motorcyklar och husbilar upp till 4 500 kg totalvikt som har en räddningsförsäkring (en del av halv- och helförsäkringen). M Väghjälp gäller inte för fordon som enbart är trafikförsäkrade.
 • M Väghjälp Försäkringen gäller i de europeiska länder som är anslutna till det så kallade Gröna kort-systemet samt vid färd mellan dessa länder.
 • M Väghjälp har ingen begränsning avseende hur gammal bilen är eller hur långt den har gått förutsatt att den är halv- eller helförsäkrad.

Beställ M Väghjälp

Har du frågor och vill beställa M Väghjälp? Ring M Sveriges medlemsservice på telefon 020-21 11 11 eller mejla  service@msverige.se.

Du som har M Väghjälp idag

Du som redan har M Väghjälp uppgraderas automatiskt till den nya väghjälpen vid ordinarie förnyelseavisering, för 365 kr/år (med M Försäkring 288 kr/år). Vill du uppgradera till den nya väghjälpen redan nu, kontakta M Service 020-21 11 11.

Larmnummer för medlemmar med M Väghjälp

Ring 020-91 11 11
Utomlands? Ring +45 70 10 50 50

M Väghjälp gäller i alla de länder som omfattas av din personbils, husbils eller motorcykels räddningsförsäkring (som är en del av hel- eller halvförsäkring). Kontrollera därför med ditt försäkringsbolag innan avresan i vilka länder den svenska bil- eller motorcykelförsäkringen gäller. 

Oavsett vilket land du är i när oturen är framme, ring +45 70 10 50 50. Du kommer då till SOS International i Köpenhamn, Europas största larmcentral som ser till att du får kontakt med ditt försäkringsbolag och att du får assistans på plats. Oftast behöver du inte ligga ute med pengar, eftersom kostnaden för insatsen kvittas mellan assistans- och försäkringsbolagen.

Om bärgaren vill ha betalt direkt så spara kvittot och begär ersättning av försäkringsbolaget när du kommer hem. Ersättning för självrisken begär du tillbaka av M Väghjälp.

Här kan du läsa mer om vad du gör när du får krångel med bilen i utlandet

 

Ersättning för utlägg som omfattas av Gruppförsäkring M Väghjälp: 

För att få ersättning för dina utlägg, fyll i skadeanmälan:

M Väghjälp blankett skadeanmälan

Mejla ifylld skadeanmälan och kopia på aktuella dokument (t.ex. bärgningsintyg, faktura och kvitto) till: msverige@assistancekaren.se

Vill du hellre skicka skadeanmälan med post? 
Riksförbundet M Sverige/M Väghjälp
c/o Assistancekåren Sweden AB 
Box 1216
172 24 Sundbyberg

Glöm inte att bifoga aktuella dokument i kuvertet.

 

Ersättning för utlägg som omfattas av Försäkring Kompletterande bilsemesterpaket:

För att få ersättning för utlägg som omfattas av den här försäkringen gör du en skadeanmälan hos Gouda. Välj alternativet Anmäl skada genom partner. Fyll i dina uppgifter samt medlemsnummer.

Gör din skadeanmälan hos Gouda här