Att bli stående med bilen vid vägrenen är förhoppningsvis något som inte händer allt för ofta. Men när det händer, är det tryggt att ha en expert som direkt rycker ut och ställer saker tillrätta. Därför finns M Väghjälp för dig som är medlem.

Oavsett var du befinner dig finns M Väghjälp bara ett telefonsamtal bort. Med M Väghjälp, som kan tecknas av dig som är medlem, reduceras självrisken på fordonets räddningsförsäkring – upp till 2 000 kr – vid två tillfällen under medlemsperioden. M Väghjälp kostar 288 kronor per fordon och år.

Så här fungerar M Väghjälp:

  • Om oturen är framme, ring M Sveriges Larmcentral 020-91 11 11, vi svarar dygnet runt – alla dagar. När du ringer via 020-91 11 11 behöver du inte ligga ute med pengar för bärgningen.

  • M Väghjälp ger dig starthjälp alternativt bärgning till verkstad.

  • M Väghjälp står för självrisken på fordonets räddningsförsäkring upp till 2 000 kronor per gång vid två tillfällen under medlemsperioden.

  • M Väghjälp gäller personbil, lätt lastbil, motorcyklar och husbilar upp till 4 500 kg totalvikt som har en räddningsförsäkring (en del av halv– och helförsäkringen). M Väghjälp gäller inte för fordon som enbart är trafikförsäkrade.

  • M Väghjälp gäller även i Europa i de länder som omfattas av ditt fordons räddningsförsäkring.

  • M Väghjälp har ingen begränsning avseende hur gammal bilen är eller hur långt den gått förutsatt att den är halv- eller helförsäkrad. 

Beställ M Väghjälp

Har du frågor och vill beställa M Väghjälp? Ring M Sveriges medlemsservice på telefon 020-21 11 11 eller mejla service@msverige.se

Varningstriangel på grusväg. Man i reflexväst står vid sidan.

M Väghjälp i utlandet

M Väghjälp gäller i alla de länder som omfattas av din personbils, husbils eller motorcykels räddningsförsäkring (som är en del av hel- eller halvförsäkring). Kontrollera därför med ditt försäkringsbolag innan avresan i vilka länder den svenska bil- eller motorcykelförsäkringen gäller. Här kan du läsa mer om vad du gör när du får krångel med bilen i utlandet.

Oavsett vilket land du är i när oturen är framme, ring +45 70 10 50 50. Du kommer då till SOS International i Köpenhamn, Europas största larmcentral som ser till att du får kontakt med ditt försäkringsbolag och att du får assistans på plats. Oftast behöver du inte ligga ute med pengar, eftersom kostnaden för insatsen kvittas mellan assistans- och försäkringsbolagen.

Om bärgaren vill ha betalt direkt så spara kvittot och begär ersättning av försäkringsbolaget när du kommer hem. Ersättning för självrisken begär du tillbaka av M Väghjälp.

Larmnummer för medlemmar med M Väghjälp

Ring 020-91 11 11
Utomlands? Ring +45 70 10 50 50

 

Så får du ersättning M Väghjälp

För att få ersättning för dina utlägg, fyll i nedan skadeanmälan-blankett online, skriv ut och signera.
M Väghjälp blankett skadeanmälan

Skicka ifylld blankett och aktuella dokument som t ex bärgningsintyg, faktura och kvitto till:

Riksförbundet M Sverige
c/o Assistanskåren Sweden AB
M Väghjälp
Box 1216
172 24 Sundbyberg

Villkor för M Väghjälp

M Väghjälp gruppförsäkringsvillkor