Det är många val att göra inför ditt köp av en campervan. Vad är viktigt för dig? Här är några bra tips inför köpet.

 1. Längd

  Vilket utrymme behöver du i bilen och var ska du parkera den? En lite mindre bil innebär att den är smidig att köra och parkera, medan en större är krångligare att hantera i städer.
 2. Höjd

  Det är väldigt skönt att kunna stå raklång i bilen och laga mat när regnet vräker ner en hel dag. Låga bilar kommer dock lättare in på parkeringar då det ibland sitter en bom i lagom höjd för att stoppa skåpbilar att köra in.

 3. Bredd

  Skåpbilar är olika breda på olika höjder. Även om det inte skiljer jättemycket på det totala yttermåttet kan det skilja 10–15 centimeter i midjehöjd på innermåttet. Det är kanske där du ska placera sängen, och då gör de extra centimetrarna stor skillnad.
 4. Fönster eller inte?

  Det är trevligt med fönster, särskilt om du använder bilen på vintern och inte kan ha dörrarna öppna. Nackdelarna är att de är sämre för isolering och ger insyn. Dessutom blir det tydligt att det är en campervan.


 5. Miltal och servicehistorik

  Fundera på vad som är viktigast för dig: en bil som är väl omhändertagen och med full servicebok, snarare än en med få mil.

 6. Rost

  Ytrost går ofta att lösa, men om det är genomrostat på viktiga ställen så går det ofta inte att åtgärda. Inte utan att lägga väldigt mycket pengar, i alla fall.

 7. Drivmedel

  De flesta större transportbilar går på diesel, men för resor i östliga länder väljer en del bensinbil i stället, då det är lättare att få tag på där.
 8. Försäkringar och skatt

  Kolla alltid upp försäkringen på bilen du har tänkt att köpa. Samma med skatten; skatten på dieselbilar är dyr och kan skilja mycket mellan olika modeller och årsmodeller.