Nya Nissan Leaf har fått större batteri och starkare motor. Vi testar om den lyckas köra ifrån Kias roligaste bil och Teslas mest prisvärda modell.

Vi går mot en elektrifierad framtid. Om det sedan är batterielbilar eller bränslecellsbilar som kommer att dominera marknaden visar sig med tiden, men elektriska bilar kommer successivt att ta över personbilsförsäljningen.

Redan i dag finns det en hel del laddhybrider och elbilar att välja mellan, i olika storlekar och prisklasser. I det här testet har vi samlat tre helt nya elbilar som vi tycker är extra intressanta.

Nissan Leaf har tidigare visat sig vara en mycket bra elbil. Nu kommer den i en ny version med längre räckvidd, starkare motor och lite ny utrustning.

En helt ny Kia Soul gjorde nyligen entré. Den kommer endast att säljas som eldriven i Sverige och det är en bil som väcker vårt intresse av flera anledningar. Om inte annat för designen. Sedan måste vi så klart ha med den nya Teslan. Folkteslan, som den kallades. Innan folket hade sett priset.

Tesla Model 3 är dyrare än både Nissan och Kia, men är den värd de extra pengarna? Följ med på ett tyst, snabbt och avgasfritt biltest.