Det är den så kallade väghållaren som ansvarar för att vägen är trafiksäker. För alla statliga vägar – europa-, riks- och länsvägar – är det Trafikverket som är väghållare. Noterar du ett potthål eller annan vägskada på en statlig väg, följ länken nedan och rapportera till Trafikverket. För andra typer av vägar kontaktar du kommunen, eller den enskilda väghållaren. M Sverige kommer att följa upp inrapporteringen.

Vid akuta skador ring Trafikverket: 0771-921 921

Trafikverket varnar nu för att de med nuvarande budget inte klarar av att underhålla den redan dåliga standarden – än mindre göra de förbättringar som behövs. Sveriges bilister förtjänar säkra och väl underhållna vägar – inte minst utanför storstadsregionerna där bristerna och farorna är som störst.

Riksförbundet M Sverige – konsumentorganisationen för Sveriges bilister – uppvaktar beslutsfattare, politiker och myndigheter på problemet. Men vi behöver din hjälp!

Passa gärna även på att bli medlem i M Sverige, förutom att du då stöder oss i vårt arbete för ökad trafiksäkerhet och stärkt konsumenträtt får du en mängd ekonomiska fördelar, personlig rådgivning om bilresor, juridik och bilteknik och tidningen Motor.