M Sverige agerar lokalt, genom att lyfta upp lokala trafikfrågor till exempel via lokala politiker eller genom insändare i lokalmedia. Vi kan även skapa lokal opinion genom att uppvakta polisen eller Trafikverket om t ex trafikfarliga vägavsnitt. Vi fungerar som antenner och fångar upp frågor lokalt som vi sedan kan driva vidare centralt. Du vet väl att du kan vara med och påverka trafiksäkerheten där du bor. Hör av dig till klubben och tipsa oss om trafikfaror i din närhet.

Klubb Stockholm

klubb.stockholm@msverige.se 

Ordförande

Jan Björklund
070-549 63 29
jan@janbjorklund.se

Sekreterare & kassör

Elisabet Liljendahl
070-766 23 38
estalhem@gmail.com

Klubb Stockholm på Facebook

Följ oss på Facebook

Internationellt körkort

Så här beställer du ditt körkort inom Stockholms län:

Lokalklubben har tyvärr ingen möjlighet att utfärda internationellt körkort.

 


Aktiviteter 2021

Årsmötet hölls tisdag 30 mars klockan 18.00 

 


Vid klubbens extra årsmöte 26 januari fastställdes klubbens nya namn som nu är

M Sverige Lokalklubb Stockholm

 

Vägombudsverksamhet 2021

12 maj var det officiellt startdatum för vägombudsverksamheten inom Riksförbundet M Sverige. Vi är 21 klubbar och avdelningar som bemannar 12 bilar mellan 12 maj och 30 september. Här i M Sverige lokalklubb Stockholm bemannar vi i klubben årets bil, en Peugeot 3008 och ansvarigt huvudvägombud är Jan Björklund. Som vanligt kommer vi att genomföra vägkvalitetsmätning och bedöma rastplatser Stockholms och Uppsala län. Dessutom ska vi genomföra tre olika trafiksäkerhetsundersökningar - efterlevnad av att stanna vid rött, hastighet vid vägarbeten samt efterlevnad av att inte använda handhållen kommunikationsutrustning (rattsurf).

Om du vill veta mer om oss i M Sverige lokalklubb Stockholm är du välkommen att kontakta ordförande/vägombud Jan Björklund eller någon annan i styrelsen (se kontaktuppgifter ovan).

På bilden ses 2020 års vägombudsbil - Peugeot 3008, fotograferad utanför Nynäshamn
2020 års vägombudsbil - Peugeot 3008, fotograferad utanför Nynäshamn


Länets Bästa Rastplats 2020 - Mora Stenar

Vägombud Hans Liljedahl från lokalklubb Stockholm monterar skylten Länets Bästa Rastplats 2020 vid Rastplats Mora Stenar, Uppsala län. Rastplatserna bedöms två gånger per säsong utifrån kriterier som som t ex skötsel, städning, trygghet och trafiksäkerhet.

 

På bilden ses vägombud Hans Liljedahl som skruvar upp skylten Länets Bästa Rastplats 2020
Vägombud Hans Liljedahl skruvar upp skylten Länets Bästa Rastplats 2020

Vägombudssäsong 2020

Nu har 2020 års vägombudssäsong startat. Vägombuden och bilarna är oerhört uppskattade inslag på vägarna och uppmärksammas av både medlemmar, andra trafikanter och media runt om i landet. Ansvarigt vägombud här i lokalklubb Stockholm är Jan Björklund. Precis som tidigare år genomförs rastplatsundersökningen och en omfattande mätning av kvaliteten på länets vägar. Dessutom kommer vi att genomföra olika trafiksäkerhetsundersökningar som t ex efterlevnad av att stanna vid stopp och hastighet tung trafik. Årets vägombudsbil är en Peugeot 3008.Tveka inte att kontakta oss i lokalklubben om du vill veta mer om vår verksamhet lokalt och regionalt.

Vägombud Jan Björklund och årets bil - en Peugeot 3008
Vähombuden i Stockholm ute på vägkvalitetsmätning en regnig dag i början av juli. Här på rast vid Ankarudden, Torö i Nynäshamns kommun
Vähombuden i Stockholm ute på vägkvalitetsmätning en regnig dag i början av juli. Här på rast vid Ankarudden, Torö i Nynäshamns kommun2019 års vägombudsäsong

 

På bilden ses årets vägombudsbil som är en Mitsubishi Outlander laddhybrid och ansvarigt vägombud Jan Björklund.
2019 års vägombudsbil är en Mitsubishi Outlander laddhybrid och ansvarigt vägombud i klubb Stockholm är Jan Björklund. Som vanligt kommer vi att inspektera rastplatser, genomföra vägkvalitetsundersökningar samt olika trafiksäkerhetsundersökningar och kampanjer.


3 augusti Wheels Nationals på Solvalla och 
4 augusti Nynäshamns folkracefestival

På bilden ses när lokalklubb Stockholm ställer ut med vägombudsbilen på Wheels Nationals Stockholm Vintage & Sport Car Meet på Solvalla
Helgen den 3-4 augusti har vi i lokalklubb Stockholm deltagit i två olika evenemang. Wheels Nationals Stockholm Vintage & Sport Car Meet på Solvalla och Nynäshamns Folkracefestival. Vi har presenterat Riksförbundet M Sverige, lokalklubben, årets vägombudsbil och berättat om vårt viktiga trafiksäkerhetsarbete. Det har varit många givande samtal.

TRAFIKSÄKERHETSDAG Lördag 14 september 2019

Trafiksäkerhetsövning på Test Track 1 vid Arlanda avfarten. Med din egen bil övar du trafiksäkerhetskörning, slalomkörning, panikbromsning och andra säkerhetsfärdigheter och manövrar. Det blir en rolig och fartfylld körning på en ny bana kompletterad med trafiksäkerhetsinformation i Check Point, läs mer om Check Point här.  Kaffe, läsk, smörgås och korvgrillning till självkostnadspris.

Tid: Välj förmiddagspass kl. 09.30–12.00 eller eftermiddagspass kl. 13.00–15.30.
Avgift: M-medlemmar 500 kr/förare, icke medlemmar 750 kr/förare – Swish 1233576550 eller kontant på plats. Ordinarie pris är drygt 1.900 kr. Medlemsansökan kan tecknas på plats.
Anmälan till: klubb.stockholm@msverige.se

Hela familjen är givetvis välkommen att följa med för att titta på, fika och ha trevligt. 

Vid frågor kontakta Åke Nyberg på 070-8407407

Lokalklubb Stockholm funktionär på Vätternrundan

För 24:e gången deltog representanter från M Sveriges lokalklubbar som funktionärer på Vätternrundan. En av de viktigaste uppgifterna för M Sverige är att med hjälp av vägombudsbilarana och inhyrda bilar erbjuda de som av någon anledning hamnar på sjukhus transport därifrån och vid enklare skador också till sjukhuset. Det är en service som är mycket uppskattad och om upplevelsen av Vätternrundan inte blev som deltagaren hade tänkt sig kanske den här hjälpen gjorde upplevelsen lite ljusare.

På bilden ses Jan Björklund, klubbordförande och Mats Linde från lokalklubb Stockholm samt Owe Nilsson från lokalklubb Östergötland. Dessutom deltog förtroendevalda från avdelning Jönköping, klubb Skaraborg, klubb Eskilstuna-Strängnäs samt avdelning Västmanland