M Sverige agerar lokalt, genom att lyfta upp lokala trafikfrågor till exempel via lokala politiker eller genom insändare i lokalmedia. Vi kan även skapa lokal opinion genom att uppvakta polisen eller Trafikverket om t ex trafikfarliga vägavsnitt.

Vi fungerar som antenner och fångar upp frågor lokalt som vi sedan kan driva vidare centralt. Du vet väl att du kan vara med och påverka trafiksäkerheten där du bor. Hör av dig till klubben och tipsa oss om trafikfaror i din närhet.

Vi utfärdar internationellt körkort.

Klubb Nordvästra Skåne

klubb.nordvastraskane@msverige.se

 

Ordförande:
Peter Kruse
Lingongatan 16 
267 37 Bjuv
070-417 62 45
peterkruse85@gmail.com

Sekreterare - vägombud:
Ingmar Nilsson
Garvaregatan 4 A, lgh 1203
262 63 Ängelholm
070-610 20 20
inilsson@live.se

Kassör:
Marja Mattsson
Kranföraregatan 1
252 67 Helsingborg
076-886 82 10
marja.mattsson@telia.com

Ledamöter:
Hans Eriksson (vice ordförande)
070-548 37 24  
hekonsult@hotmail.com

Gunnar Dyberg
070-402 76 40
gunnar.dyberg@gmail.com

Webb-ansvarig                                                 
Kristian Hesselmark 
073-667 70 18  
kristianhesselmark@gmail.com                           

 

Följ oss på Facebook: M Sverige Skåne Nordväst

Internationellt körkort

Behöver du internationellt körkort 

Vi utfärdar internationellt körkort enligt överenskommelse på helgfria torsdagar, mellan klockan 17 - 19  (andra tider = extrakostnad). 

Besöksadress: Strandbadsvägen 19, 252 29 Helsingborg, (FAKs lokaler)


Kontaktuppgifter:

Mejladress:
IKK.Helsingborg@hotmail.com

Telefonnummer:

Ingmar Nilsson 070-610 20 20

Ansökningsblankett

Aktiviteter 2024

10 april: Ordinarie föreningsmöte (årsmöte) hos Porsche Center 

I kombination med föreningsmötet gjorde vi också ett studiebesök på Porsche Center, läs gärna mer på www.porsche-helsingborg.se. Klubben bjöd på förtäring. Välkommen!
Plats: Dioritgatan 9, Helsingborg

 

27 februari: Studiebesök hos Fribrocks Bil  

Läs gärna om Fribrocks bil på www.fribrocksbil.se Vi bjöd på förtäring. Välkommen!
Plats: Bergavägen 6, Helsingborg

 

 

Aktiviteter 2023


2 december: Studiebesök hos Platinum Cars i Helsingborg

Platinum Cars är en av Sveriges största och ledande leverantör av exklusiva bilar som Ferrari, Lamborghini, MacClaren, Porsche, Mercedes, Audi, BMW, Bentley etc. Vi fick en guidad visning av hela verksamheten och bjöds på fika.

21 okt: Studiebesök på familjen Söderströms Bilmuseum, Malmö

En uppskattad och exklusiv visning av familjen Söderströms, ägare till Förenade Bil-gruppen, privata bilmuseum. Familjen har skapat en fantastisk samling bilar med mindre kända märken som Marmon, Dort och Brennabor och med mer kända märken som Bugatti, Bentley och Rolls-Royce. Vi klubbmedlemmar fick en guidad visning av bilentusiasten och estradören Rolf Ramestam. På bilden är gruppen samlad kring en BMW Sauber Formula 1, årsmodell 2006. 

21 oktober 2023: Ett trevligt studiebesök hos Söderströms privata bilmuseum. Foto: Rolf Ramestam
21 oktober 2023: Ett trevligt studiebesök hos Söderströms privata bilmuseum. Foto: Rolf Ramestam

30 sept: Öppet-hus-dagen på Tegelbruksskolan, Klippan 

Tegelbruksskolan är ett stort gymnasium med bara yrkesförberedande program och fokus på fordon, transport, bygg och anläggning. Ett flertal åkerier visade upp sig tillsammans flera företag ifrån bygg- och anläggningsindustrin i en utställning under Öppet-hus. M Sverige lokalklubb Skåne nordväst var på plats med egen monter. Det bjöds på förtäring.

3 juni: Studiebesök på Jännaholms Bilmuseum 

6 maj: Elbilsmässa i Ystad

Tillsammans med M Sverige lokalklubb Skåne Sydväst fanns vi med på Elbilsmässorna i Landskrona 22 april och Ystad 6 maj. I Ystad hittade du oss på Österporttorget.

22 april: Elbilsmässa i Landskrona

En härlig dag på Elbilsmässan i Landskrona tillsammans med kollegorna i Skåne Nordväst. Vi har haft många intressanta samtal om trafiksäkerhet, laddinfrastruktur och opinionsfrågor. Vi kan också hälsa 7 nya medlemmar välkomna till M Sverige.

22 april 2023: Medlemmar från Skåne Nordväst och Sydväst på Elbilsmässan i Landskrona: Knut-Arne Nilsson (SV), Ingmar Nilsson (NV), Marja Mattsson (NV), Peter Kruse (NV) och Anita Holmberg (SV)
22 april 2023: Medlemmar från Skåne Nordväst och Sydväst på Elbilsmässan i Landskrona: Knut-Arne Nilsson (SV), Ingmar Nilsson (NV), Marja Mattsson (NV), Peter Kruse (NV) och Anita Holmberg (SV)

22 mars: Årsmöte

15 okt: Öppet-hus-dagen i Klippan

Tegelbruksskolan är ett stort gymnasium med bara yrkesförberedande program och fokus på fordon, transport samt bygg och anläggning.
Det kommer ett flertal åkerier som visa upp sig och flera företag från bygg och anläggningsindustrin.

M Skåne NV kommer närvara i en egen monter. Det bjuds på förtäring!

Var: Tegelbruksskolan i Klippan
När: den 15 oktober 2022,  kl 10.00–13.00.

 

29 juni: Studiebesök hos Bengt i Örkelljunga

Husvagnar & Husbilar samt privata Veteranbilar. Vi kan vara max 30 personer! Vi bjuder på förtäring. 
Info även på Facebook!

Tid: onsdag den 29 juni klockan 17:45
Plats: Skåneporten 2, 286 38 Örkelljunga.

14 maj: Elbilsmässa Nova Lund

På elbilsmässan i Lund deltog Peter Kruse och Ingmar Nilsson från lokalklubb Skåne Nordväst samt Knut-Arne Nilsson och Anita Holmberg från lokalklubb Skåne Sydväst

På elbilsmässan i Lund deltog Peter Kruse och Ingmar Nilsson från lokalklubb Skåne Nordväst samt Knut-Arne Nilsson och Anita Holmberg från lokalklubb Skåne Sydväst

Lördagen den 14 maj kl 10.00-17.00 deltog vi tillsammans med lokalklubb Skåne Sydväst på 2022 års elbilsmässa på Nova Lund. Vi hade många intressanta samtal med besökare och utställare.

21 mars: Årsmöte

27 oktober: Studiebesök hos CARESTO ”Drömfabriken”

Leif Tufvesson i Ängelholm förvandlar vilda fantasier till verkliga bilar. Vi kan vara max 30 personer på studiebesöket och alla deltagare måste vara vaccinerade samt kunna visa upp detta för att skydda CARESTOS vidare verksamhet! Vi bjuder på fika. Välkommen! Plats: Rodervägen 14, 26294 Ängelholm – Utvälinge 

 

Reflexkampanj

En årlig återkommande kampanj för alla oss i klubbar och avdelningar är att dela ut reflexer och informera om betydelsen av att använda reflex. De flesta trafikolyckor där fotgängare skadas, sker i mörker och orsaken är ofta att oskyddade trafikanter upptäcks för sent.

En mörkklädd person utan reflexer syns först på 20–30 meter avstånd från en bil med halvljus. Med bra reflexer kan en person upptäckas på cirka 125 meters håll.

Utdelning av reflexer

I år när vi delade ut reflexer utanför en skola illustrerade vi detta genom att lägga ut reflexerna och belysa dem. Vi fick mycket uppmärksamhet och delade ut många reflexer.

 

9 oktober: Öppet-hus-dagen på Tegelbruksskolan i Klippan 

Vi i M Sverige lokalklubb Skåne Nordväst träffade 9 oktober många intresserade och informerade om vår verksamhet och allt det trafiksäkerhetsarbete som vi gör på Öppet hus på Tegelbruksskolan i Klippan.

Delar av styrelsen i lokalklubb Skåne NV tillsammans med Sofia Paulsson från riksförbundets kansli vid utställningsmontern på Tegelbruksskolans öppet hus.

Delar av styrelsen i lokalklubb Skåne NV tillsammans med Sofia Paulsson från riksförbundets kansli vid utställningsmontern på Tegelbruksskolans öppet hus.

Tegelbruksskolan är ett stort gymnasium med bara yrkesförberedande program och fokus på fordon, transport samt bygg- och anläggning. 2019 utsågs Tegelbruksskolan till ”årets transportskola” av TYA (Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd).

Det var flertalet åkerier som var där och visade upp sig och flera företag från bygg- och anläggningsindustrin. Bl a var Swerock på plats med Sveriges största betongpump som är hela 63 meter hög och har en pumpkapacitet på 160 m3 per timme.

12 maj var det officiellt startdatum för vägombudsverksamheten inom Riksförbundet M Sverige. Vi är 21 klubbar och avdelningar som bemannar 12 bilar mellan 12 maj och 30 september.

Vägombud Ingmar Nilsson och årets vägombudsbil - Peugeot 3008

Vägombud Ingmar Nilsson och årets vägombudsbil - Peugeot 3008

Här i M Sverige lokalklubb Skåne Nordväst bemannar vi i klubben årets bil, en Peugeot 3008 21 juli till 30 september och ansvarigt vägombud är Ingmar Nilsson. Som vanligt kommer vi att genomföra vägkvalitetsmätning och bedöma rastplatser här i Skåne läns nordvästra delar samt hela Hallands län.

Dessutom ska vi genomföra tre olika trafiksäkerhetsundersökningar - efterlevnad av att stanna vid rött, hastighet vid vägarbeten samt efterlevnad av att inte använda handhållen kommunikationsutrustning (rattsurf).

Om du vill veta mer om oss i M Sverige lokalklubb Skåne Nordväst är du välkommen att kontakta vägombud Ingmar Nilsson, ordförande Peter Kruse eller någon annan i styrelsen (se kontaktuppgifter ovan).

Vid starten av årets vägombudsverksamhet här i Skåne NV träffades alla vi som kör bilen för en genomgång och prova årets M Sverige kläder.


Integritetspolicy

För att kunna erbjuda produkter och tjänster och i övrigt bedriva vår verksamhet behöver vi, lokalklubb M Sverige Skåne Nordväst, behandla dina personuppgifter och detta gör vi i enlighet med gällande lagstiftning samt med största möjliga hänsyn till din personliga integritet. Läs policyn här