M Sverige agerar lokalt, genom att lyfta upp lokala trafikfrågor till exempel via lokala politiker eller genom insändare i lokalmedia. Vi kan även skapa lokal opinion genom att uppvakta polisen eller Trafikverket om t ex trafikfarliga vägavsnitt.

Vi fungerar som antenner och fångar upp frågor lokalt som vi sedan kan driva vidare centralt. Du vet väl att du kan vara med och påverka trafiksäkerheten där du bor. Hör av dig till klubben och tipsa oss om trafikfaror i din närhet. Vi utfärdar internationellt körkort.

Klubb Dalarna

klubb.dalarna@msverige.se

Ordförande:

Stefan Kembe
Skansvägen 17
791 46 Falun
072-5330404
mailakembe@gmail.com

Vice ordförande/Kassör:

Mats Edlund
Stråtenbo 114
791 94 Falun
070-607 32 39
mats.edlund.falun@telia.com

Sekreterare:

Birgitta Arvidsson
Sundbornsvägen 36
791 47Falun
070-3771810
birgitta.arvidsson@gmail.com

Klubb Dalarna på Facebook

Följ oss på Facebook

Internationellt körkort

Lokalklubb Dalarna utfärdar internationellt körkort. 

Kontakta:
Stefan Kembe
Skansvägen 17
791 46 Falun
072-5330404
mailakembe@gmail.com

Här är länk till webbansökan

Här är ansökningsblankett för internationellt körkort

Vid frågor vänligen kontakta Riksförbundet M Sverige, M Service 020-22 11 11 

Aktiviteter 2024

29 maj: MEDLEMSMÖTE HOS ROLF ERICSON BIL I FALUN

Medlemmar i M Sverige lokalklubb Dalarna har återigen blivit inbjudna till Rolf Ericson bil i Falun. Denna gång för att se deras avdelning för rekonditionering / lackförsegling av personbilar. 
Förra gången fick vi vara med om en intressant genomgång av däckverkstaden/däckförvaring. Vi tror att det här blir minst lika intressant.

Tid: Onsdag 29 maj klockan 14.00

Plats: Rolf Ericsson Bil, Kolonnvägen 8, falun

Anmälan per telefon eller SMS senast måndagen den 27 maj till ordförande i lokalklubben i Dalarna Stefan Kembe, mobil 072-5330404. Det går också bra att anmäla sig via e-post till mailakembe@gmail.com

Rolf Ericsson Bil kan endast ta emot ett begränsat antal personer, så det gäller att anmäla sig snarast. 

Välkommen!

 

 

23 mars: Ordinarie föreningsmöte (årsmöte)

Plats: Församlingshemmet vid Hosjö kyrka, Falun

 

 

Aktiviteter 2023

6 maj: Klubben deltog vid Ingarvsdagen

1 april: Årsmöte 

 

Aktiviteter 2022

25 oktober: Studiebesök hos Rolf Ericson Bil AB, Falun

Ola Rylander, ansvarig för företagsförsäljning, visade oss runt i hela anläggningen, dvs bilhallen, verkstaden, gummiverkstaden rekonditionering och biluthyrning.  


23 april: Årsmöte

Vid årsmötet valdes Stefan Kembe till ny ordförande för M Sverige Lokalklubb Dalarna.

Aktiviteter 2021

28 september: Medlemsträff med M Försäkring

Vid träffen på Näringslivets hus berättade vi också om vad som är aktuellt i klubben och hur vi aktivt arbetar för att förbättra trafiksäkerheten här i Dalarna. Enklare måltid serverades. 

25 april: Årsmöte 

12 maj var det officiellt startdatum för vägombudsverksamheten inom Riksförbundet M Sverige. Vi är 21 klubbar och avdelningar som bemannar 12 bilar mellan 12 maj och 30 september.

Här i M Sverige lokalklubb Dalarna bemannar vi i klubben årets bil, en Peugeot 3008 från 19 juli och ansvarigt vägombud är Mats Edlund. Som vanligt kommer vi att genomföra vägkvalitetsmätning och bedöma rastplatser här i Dalarna och delar av Gävleborgs län. Dessutom ska vi genomföra tre olika trafiksäkerhetsundersökningar - efterlevnad av att stanna vid rött, hastighet vid vägarbeten samt efterlevnad av att inte använda handhållen kommunikationsutrustning (rattsurf).

Om du vill veta mer om oss i M Sverige lokalklubb Dalarna är du välkommen att kontakta vägombud Mats Edlund eller någon annan i styrelsen (se kontaktuppgifter ovan).

2020: Aktiviteter 

Mats Edlund skruvar upp skylten Länets bästa rastplats 2020. Med på bilden är också Martin Sander
Mats Edlund skruvar upp skylten Länets bästa rastplats 2020. Med på bilden är också Martin Sander

2020: Länets bästa rastplats i Dalarna - Långsjön och i Gävleborg - Näsbysjön

Vägombud Mats Edlund från lokalklubb Dalarna skruvar upp skylten Länets Bästa Rastplats 2020 vid rastplats Långsjön riksväg 50 mellan Borlänge och Ludvika.

Rastplatserna bedöms två gånger per säsong utifrån kriterier som som t ex skötsel, städning, trygghet och trafiksäkerhet. Tillsammans med Mats är Martin Sander som är ägare till kaffestugan vid rastplats Långsjön.

Vägombud Lennart Kjellin, syns i bakgrunden, under vägkvalitetsmätning  vid Fulunäs, korsningen väg 311 och vägen mot Stöten till Sälen.
Vägombud Lennart Kjellin, syns i bakgrunden, under vägkvalitetsmätning vid Fulunäs, korsningen väg 311 och vägen mot Stöten till Sälen.

Nu har 2020 års vägombudssäsong startat. Vägombuden och bilarna är oerhört uppskattade inslag på vägarna och uppmärksammas av både medlemmar, andra trafikanter och media runt om i landet. Ansvarigt vägombud här i klubb Dalarna är Lennart Kjellin.

Precis som tidigare år genomförs rastplatsundersökningen och en omfattande mätning av kvaliteten på vägarna här i Dalarnas län. Dessutom kommer vi att genomföra olika trafiksäkerhetsundersökningar som t ex efterlevnad av att stanna vid stopp och hastighet tung trafik. Årets vägombudsbil är en Peugeot 3008.

Om ni vill veta mer om klubb Dalarna eller vägombudsverksamheten så tveka inte att kontakta huvudvägombud Lennart Kjellin eller någon i lokalklubbens styrelse.

2019: Aktiviteter


2019: Länets bästa rastplats Långsjön

Varje år utser Riksförbundet M Sverige länets bästa rastplats. Här i Dalarna blev det Långsjöns rastplats längs med väg 50 mellan Ludvika och Borlänge.

Vägombud Mats Edlund skruvade upp skylten "länets bästa rastplats" den 9 juni och intervjuades samtidigt av P4 Dalarna

2019: Reflexkampanj

Tisdag 19 november genomförde vi i klubb Dalarna en reflexutdelningskampanj i Falun. Vi var sju personer i varierande åldrar som aktivt deltog.
Tisdag 19 november genomförde vi i klubb Dalarna en reflexutdelningskampanj i Falun. Vi var sju personer i varierande åldrar som aktivt deltog.

2019 års vägombudsbil är en Mitsubishi Outlander laddhybrid och ansvarigt vägombud i klubb Dalarna är Lennart Kjellin.

Som vanligt kommer vi att inspektera rastplatser, genomföra vägkvalitetsundersökningar samt olika trafiksäkerhetsundersökningar och kampanjer.

2019: Klubb Dalarna deltar på Classic Car Week i Rättvik

1 augusti deltog Lennart Kjellin och Bert Linder från M Sveriges lokalklubb i Dalarna på Classic Car Week i Rättvik.
1 augusti deltog Lennart Kjellin och Bert Linder från M Sveriges lokalklubb i Dalarna på Classic Car Week i Rättvik.

2019: Rastplatsinventering Dalarna

Ordförande, tillika huvudvägombud i lokalklubb Dalarna Lennart Kjellin under en inspektion vid Spjutmosjöns rastplats längs med riksväg 70 mellan Mora och Älvdalen. Här i samspråk med representant från Älvdalens PRO som sköter drift och underhåll av rastplatsen.
Ordförande, tillika huvudvägombud i lokalklubb Dalarna Lennart Kjellin under en inspektion vid Spjutmosjöns rastplats längs med riksväg 70 mellan Mora och Älvdalen. Här i samspråk med representant från Älvdalens PRO som sköter drift och underhåll av rastplatsen.


Integritetspolicy

För att kunna erbjuda produkter och tjänster och i övrigt bedriva vår verksamhet behöver vi, lokalklubb M Sverige Dalarna, behandla dina personuppgifter och detta gör vi i enlighet med gällande lagstiftning samt med största möjliga hänsyn till din personliga integritet. Läs policyn här