Tillsammans arbetar vi för en ökad trafiksäkerhet!

Avdelning Örebro
klubb.orebro@msverige.se

Kontaktperson M Sverige Örebro
Joakim Roman

joakim@millbrooks.se

070-5445400

Kort om Joakim Roman

Joakim Roman

Joakim är född och uppvuxen i motordeltats centrum Örebro och har sysslat med bilar och bilsport hela sitt vuxna liv och kört allt från go-cart till Formel 1-bil. Han har det svårslagna rekordet om 25 raka starter i Svenska Rallyt (Sveriges VM-tävling) utan avbrott och totalt nästan 40 VM-tävlingar över hela jorden. Med det är han nära topp 100 i världen genom alla tider och en av de främsta VM förarna från Sverige.

Joakim kommer att arrangera medlemsträffar och tillsammans med engagerade medlemmar genomföra trafiksäkerhetsundersökningar i Örebro.

Aktiviteter 2024


19 mars: Medlemsmöte med Trafikupproret och M Sveriges Trafiksäkerhetsexpert

M Sverige avdelning Örebro bjöd in till ett medlemsmöte om trafiksituationen i Örebro. Göran Wickström som är representant för ”trafikupproret” i Örebro gav oss en djupare inblick av trafiksituationen och kommunens agerande. Dessutom deltog Tony Gunnarsson som är trafiksäkerhetsexpert på M Sverige. 
Plats: My Office, Stenbackevägen 6, Örebro

19 mars 2024:  Till vänster: M Sveriges trafiksäkerhetsexpert Tony Gunnarsson svarar på frågor under medlemsmöte.  Till höger: Avdelningsansvarig Joakim Roman tackar Trafikupprorets Göran Wickström och lämnade över M Sveriges jubileumsbok.
19 mars 2024: Till vänster: M Sveriges trafiksäkerhetsexpert Tony Gunnarsson svarar på frågor under medlemsmöte. Till höger: Avdelningsansvarig Joakim Roman tackar Trafikupprorets Göran Wickström och lämnade över M Sveriges jubileumsbok.

 

Aktiviteter 2023

29 november: Föreläsning om Safarirallyt i Afrika

Föredrag av rallyföraren och örebroaren Joakim Roman om hur det är att köra det klassiska Safarirallyt i Afrika och dessutom med en nästan 50 år gammal Porsche 911. Bilder och film om förberedelserna, genomförandet och miljön i detta ett av världens tuffaste rallyn över 8 dagar i 2 länder och mer än 400 mil bland vilda djur. Varmt välkommen till ett spännande föredrag där alla, även icke intresserade av motorsport, kommer få en inblick inte bara bakom tävlingsscenen utan också i miljön i de afrikanska länderna Kenya och Tanzania. Föredraget inleds med en kort information om vad som är aktuellt inom M Sverige. 
Plats: Myoffice Stenbackevägen 6, vid Gustavsviksbadet.

 

Aktiviteter 2022

5 oktober: medlemsmöte – Vilt i trafiken, Örebro

5 oktober arrangerades ett mycket uppskattat medlemsmöte här i avdelning Örebro med 20 engagerade medlemmar. Mötet inleddes med en presentation av Riksförbundet och visning av filmen om M Sveriges 100-åriga historia. Kvällen fortsatte med en presentation av avdelningsansvarige Michael Niskakoski som informerade om avdelning Örebro och hur vi tillsammans kan fortsätta att utveckla avdelningen.

Huvudtemat för kvällens medlemsmöte var vilt och trafiksäkerhet. Riksförbundet är representerade i både Nationella viltolycksrådet och Viltskadekommissionen och driver därigenom olika trafiksäkerhetsfrågor och förebyggande frågor vad gäller viltolyckor. Tony Gunnarsson från M Sverige höll ett inspirerande föredrag som också föranledde en hel del frågor.

Onsdag 5 oktober arrangerades ett mycket uppskattat medlemsmöte med 20 engagerade medlemmar.
Onsdag 5 oktober arrangerades ett mycket uppskattat medlemsmöte med 20 engagerade medlemmar.

Aktiviteter 2021

13 oktober: Viltvarningskampanj i Örebro 

En av M Sveriges årligt återkommande kampanjer är att dela ut viltremsor med tillhörande informationsblad. 

Michael Niskakoski, avdelningsansvarig här i Örebro och Clas Blomberg, avdelningsansvarig i Västmanland träffade många intresserade utanför Biltema i Örebro.

På bilden ses när Clas Blomberg, Västmanland och Michael Niskakoski, Örebro har viltvarningskampanj utanför Biltema i Örebro
Clas Blomberg och Michael Niskakoski delar ut viltremsor och information om M Sverige utanför Biltema i Örebro

Välkommen till Avdelning Örebro!

Våren 2021 startade vi här i Örebro län en avdelning under Riksförbundet M Sverige. Jag som tar initiativet och startar en avdelning heter Michael Niskakoski och har ett genuint intresse för bilar och trafiksäkerhetsfrågor. Jag är föreningsaktiv och har bland annat varit engagerad i Skoda's märkesklubbar sedan mitten av 1990-talet. Dessutom har jag i många år följt M Sveriges arbete dels som medlem men också genom min far som var medlem i många år.

Inom Riksförbundet genomförs varje år flera viktiga trafiksäkerhetsundersökningar och en vägombudsverksamhet där särskilda bilar bemannas av volontärer från klubbar och avdelningar och genomför vägkvalitetsmätningar, inspektion av rastplatser och trafiksäkerhetsundersökningar. Andra återkommande riksaktiviteter är reflexkampanjer och viltvarningskampanjer.

I arbetet att öka trafiksäkerheten vill vi gärna veta vad du tycker är mest angeläget. Handlar det om vägunderhåll, brist på parkeringsplatser, brister på laddstationer, trafikfarliga korsningar eller något annat.

Hör gärna av dig till mig om du vill vara med i vårt viktiga arbete och driva lokala och regionala trafiksäkerhetsfrågor och delta i Riksförbundet M Sveriges stora rikskampanjer med fokus på trafiksäkerhet.

Michael


Integritetspolicy

För att kunna erbjuda produkter och tjänster och i övrigt bedriva vår verksamhet behöver vi, M Sverige Avdelning Örebro, behandla dina personuppgifter och detta gör vi i enlighet med gällande lagstiftning samt med största möjliga hänsyn till din personliga integritet. Läs policyn här