För deras gemensamma arbete att utforma en säkrare arbetsmiljö i trafiken tilldelas ljusteknikbolaget TopRight Nordic och Brandkåren Attunda Motormännens utmärkelse ”Årets hjulklapp” 2017. – Det är enormt glädjande att våra initiativ och samarbete för säkerhet vid väg uppmärksammas, säger Anders Myrbäck, vd på TopRight Nordic.

För att se innehållet behöver du acceptera att marknadsföringscookies får användas.

För räddningspersonal och bärgningspersonal är ökad synlighet på vägarna ett högprioriterat område för en säkrare arbetsplats. Under våren har TopRight Nordic tillsammans med räddningstjänsten och Trafikverket därför testat en ny ljusteknologi på bland annat varningstält, trafikband och arbetskläder. Fördelen med elektroluminiscens (EL) är att ljuset inte bländar samtidigt som det syns på långa avstånd. Resultatet har hittills varit över förväntan.

   – Vi kan se att vi med god samverkan och stort fokus i projektet på kort tid har lyckats utveckla produkter som verkligen ger en avsevärt förbättrad arbetsmiljö. Varje förbättring för människor som i dag riskerar sina liv i arbetet är enormt värdefull, säger Anders Myrbäck.

Ida Texéll är förbundsdirektör och räddningschef på Brandkåren Attunda som har deltagit i det lyckade projektet. Även hon är glad och stolt över utmärkelsen.

   – Vi vet att projektet ökar säkerheten för vår och Sveriges insatspersonal men även arbetsmiljön. Vår strävan har varit att skapa en säkrare arbetsmiljö för kollegor och samarbetspartner som varje dag arbetar i trafiken och på vägarna. För oss är de hjältar som varje dag gör sitt bästa för att vi andra ska kunna färdas säkert och tryggt i trafiken, säger Ida Texéll.