Om du inte hade möjlighet att besöka elbilsmässan Ecarexpo i Stockholm den 2 till 4 februari så kan du se de seminarier som M Sverige medverkade i här.

Fokus: Laddekonomi

Vad är rimligt att betala för laddning, hemma och publikt? Det råder stora prisskillnader och det är något som upprör flertalet konsumenter. Vi reder ut varför det är som det är. Vilka faktorer påverkar kostnaden förutom det uppenbara spotpriset? Varför är det så stora prisskillnader mellan olika leverantörer? Fast eller rörligt pris, vad är bäst i längden? Hur ska konsumenten navigera bland de olika prissättningsmodellerna? Hur ser den långsiktiga trenden ut för priset och hur spelar konkurrensen in?

Medverkande: Caroline Drabe, vd M Sverige
Moderator: Pernilla Warberg

För att se seminariet där M Sveriges vd Caroline Drabe behöver du acceptera att marknadsföringscookies får användas.

Däckvalet – extra viktigt på en elbil?

Vad ska man tänka på som elbilist när man köper däck? Varför finns det speciella däck till elbilar och vad har de för egenskaper? De hårt kritiserade året runt-däcken, vad duger de till i nordiskt klimat? Hur påverkar olika däck energiförbrukningen? Sliter elbilen mer på däcken? Däckslitage på leasingbilar, vad räknas som normalt? Skärpta gränsvärden för utsläpp för mikroplaster är i antågande, vad innebär det?

Medverkande: Andreas Adolfsson, regionchef på Continental, Nils Svärd, reporter på Vi Bilägare och Carl-Erik Stjernvall, teknisk expert och hållbarhetsansvarig från M Sverige.

Moderator: Pernilla Warberg.

 

För att se seminariet där M Sveriges Carl-Erik Stjernvall deltar behöver du acceptera att marknadsföringscookies får användas.

Fler seminariepunkter

Under elbilsmässan Ecarexpo hölls många fler intressanta seminarier om allt från vad som gäller för elbilsladdning på arbetsplatsen och laddplatser till bostadrättsföreningen, till elektrifieringen av motorsporten och vad man ska hålla koll på när man köper begagnad elbil.

Du kan se alla seminarier från 2024 här hos Ecarexpo.