Om du inte hade möjlighet att besöka elbilsmässan eCarExpo i Stockholm den 3 till 5 februari så kan du se de seminarier som M Sverige medverkade i här.

Köpa eller privatleasa – vad blir bäst och billigast för dig?

När man väl gjort valet el framför bensin eller diesel kommer ytterligare ett val: köpa eller privatleasa?

Privatleasing har blivit ett uppskattat alternativ för många och kanske är det traditionella bilköpet på väg att försvinna? Vilka är nackdelarna kring privatleasing när räntorna sticker i väg? Finns det möjlighet att avbryta leasingavtalet? Vad behöver man veta för att undvika dyra fallgropar? Hur räknar man på sin TCO? (Total Cost of Ownership) Vem tjänar på bilens andrahandsvärde? Hur mycket dyrare blir privatleasingen när bonusen på elbilar är borttagen?

Medverkande: Caroline Drabe – vd M Sverige, Martin Ahlquist – Senior Advisor & controller Fleet Management AutoPlan och Fredrik Sandberg – Chefredaktör Tidningen Elbilen. Moderator: Pernilla Warberg.

Så är laddinfrastrukturen ett hinder när allt fler vill köra på el.

Av alla nya bilar som säljs är en allt större andel laddbara. Lite dyrare bilar men lätta att ladda billigt, om man bor i eget hus. För många andra är det ofta väldigt svårt att sätta upp en egen laddstolpe vid sin parkering, eller hitta en publik stolpe. För de publika stolparna ökar inte alls i samma takt som bilförsäljningen.

Vilka problem är det som behöver rättas till? Hur ser bekymren ut för de som parkerar i garagelängan i en samfällighet, eller på gatan, där kommunen inte verkar vilja bygga laddstolpar?

Medverkande: Caroline Drabe – vd M Sverige. Moderator: Pernilla Warberg.

 

Fler seminariepunkter

Under elbilsmässan eCarExpo hölls många fler intressanta seminarier om allt från vad som gäller för elbilsladdning på arbetsplatsen och laddplatser till bostadrättsföreningen, till elektrifieringen av motorsporten och vad man ska hålla koll på när man köper begagnad elbil.

Du kan se alla seminarier här hos eCarExpo.