Riksförbundet M Sverige har utsett Peugeot 508 SW Plug-in Hybrid till Årets smartaste bilköp 2020.

– I år har vi utsett en laddbar familjekombi som är praktisk och miljösmart men som också har utstrålning och god komfort till Årets smartaste bilköp, säger Heléne Lilja, chef kommunikation och samhälle, Riksförbundet M Sverige. Peugeot 508 har toppbetyg i krocksäkerhet och går att köra helt utsläppsfritt.

Peugeot 508 SW Plug-in Hybrid går utmärkt att köra på bara el. De dagliga resorna kan alltså ske utsläppsfritt upp till runt fem mils körning.

– Det är inte alla som kan eller vågar ta steget över till en renodlad elbil och för dem är en effektiv laddhybrid ett bra alternativ.

Idag är laddinfrastrukturen för elbilar långt ifrån helt utbyggd men med en laddhybrid kan man ta ett stort steg mot sänkta utsläpp utan att göra avkall på den bekvämlighet som bilar med förbränningsmotorer har vant oss vid.

– Peugeot 508 SW Plug-in Hybrid är en prisvärd familjebil som erbjuder såväl utsläppsfria resor till vardags, som komfortabla och säkra långresor med familjen. Det är därför vi utser den till Årets smartaste bilköp 2020, säger Heléne Lilja.