Besök Unesco-världsarvet Falu Gruva i Dalarna. Medlemmar i M Sverige får 20 % rabatt på entré till Gruvmuseet och kringaktiviteter under högsäsong.

Gruvmuseet

I Gruvmuseet är det lätt att förlora sig i historiens vingslag, som inte stannar i Falun utan berättar om Sverige och Europa under många hundra år. Utställningen är interaktiv och uppskattas lika mycket av vuxna som av barn. Här kan du åka i gruvschaktets tunna, prova en medeltida stridshjälm och testa hur geologer arbetar.

Historiska byggnader

Gruvan kan även upplevas på marknivå. Upptäck våra historiska byggnader runt dagbrottet Stora Stöten med vår interaktiva guidning som placerar in historiska byggnader som gruvlavar, vaskverk och hjulhus i gruvans tusenåriga historia. Flera av dem går att titta in i och lära sig mer om. På områdeskartan som du får i vårt besökscenter finns QR-skyltningen markerad. Gångvägen runt dagbrottet är anpassad för rullstol och barnvagn. Längden på promenaden är cirka 1,6 kilometer och höjdskillnader förekommer.

Livet på gruvområdet

Kliv in i historien och hälsa på hemma hos gruvarbetarfamiljen Eriksson där tiden har stått stilla sedan 1897 respektive 1958. Berguven häckar i dagbrottet, i utsiktstornet finns kikare där du kan spana efter ugglan som är en av världens största.

Ovanjordspaketet ger dig möjligheten att upptäcka tusen år av historia på en plats med spår av hundratals år av gruvdrift. I paketet ingår entré till museet, besök i gruvarbetarbostaden, lilla gruvtåget, guidad visning i de historiska byggnaderna (gäller under högsäsong). 

På gruvområdet och i närheten finns flera butiker, restauranger och möjlighet till övernattning.

Läs mer om Falu gruva på www.falugruva.se


Erbjudandet gäller:

  • 20 % rabatt  på biljett till Gruvmuseet ordinarie pris vuxen 100 kr och barn 60 kr.

  • 20 % rabatt på Ovanjordpaketet, gäller under perioden 17 juni-18 augusti, ordinarie pris vuxen 135 kr och barn 60 kr.

  • Erbjudandet gäller ej Falu Gruvas Familjebiljett

  • Rabatterna gäller både medlem och familjemedlemmar.

  • Gäller mellan 1 juni och 30 september 2024. Öppet dagligen från 1 juni. Besök www.falugruva.se för att se alla öppettider.

 

Så här får du medlemsrabatt och bokningskod:

Entrébiljetter – M Sveriges medlemmar uppvisar medlemskort för Falu Gruvas personal innan köp av entrébiljett. Rabatten gäller både medlem och familjemedlemmar.

Medlemsrabatt på Falu Gruva