Vi kräver sänkta skatter på bensin och diesel och slopad skatt på trafikförsäkringen, bland annat. Våra åtgärder kan minska kostnaden med mer än 5 000 kronor per år* för de allra flesta.

Under valrörelsen lovades stora prissänkningar på drivmedel av regeringspartierna och samarbetspartiet Sverigedemokraterna. Den nu annonserade skattesänkningen är långt ifrån valrörelsens löften. Läs vår kommentar här.

Att det säljs allt fler elbilar är jättebra, och vi arbetar för att alltfler ska kunna köra laddbart så snart som möjligt. Men för 19 av 20 bilister på våra vägar finns ännu inga fungerande alternativ till bensin eller diesel. Läs mer om hur vi vill sänka priset på bensin och diesel!

Bli medlem i M Sverige och var med på resan mot ett tryggt, tillgängligt och hållbart liv på vägen – för alla. Du hjälper oss då i vårt arbete och får även tidningen Motor, personlig rådgivning, medlemsrabatter på allt från drivmedel till boende och möjlighet till förmånliga försäkringar (avgift 650 kr/år).

Bli medlem


Som medlem kan du också teckna vår populära vägassistans M Väghjälp för 365 kr/år.

Bli medlem med M Väghjälp


M Väghjälp är en vägassistans som ger dig trygghet på bilresan. Läs mer om allt som ingår i M Väghjälp.

Dessutom kan du låta hela familjen ta del av alla medlemsförmåner genom att dela på ett medlemskap i M Sverige. Du kan koppla upp till fem medlemmar på ditt medlemskap – ett huvudmedlemskap + fyra familjemedlemmar.

En bil med en förbrukning på 7 liter diesel per 100 kilometer, som körs 1 200 mil per år. Priset på diesel är 25 kronor.

Av detta är 5 kronor moms och energiskatten kan sänkas med 1,30 kronor. Skatten på trafikförsäkringen är 32 procent och är ofta runt 700 kronor per år och bil.

Som medlem får du även:

Och framför allt, du stöttar vårt arbete för trafiksäkerhet, hållbarhet och tillgänglighet. Läs om några av de frågor vi driver.