Renault har varit duktiga på att demokratisera elektrifiering. De var tidiga på att erbjuda laddbara bilar till överkomliga priser. I dag finns ett utbud av laddbara personbilar och arbetsfordon. Både laddhybrider och rena elbilar.

Därför är Renault Megane årets smartaste bilköp

  • Renault Megane E-Tech Electric är en modern och prisvärd elbil. Den är både underhållande att köra och komfortabel att åka i.

  • Med fem stjärnor i Euro NCAP:s krocktest är det också en väldigt säker bil.

  • Batteriet är smart konstruerat vilket gör bilen lätt för att vara en elbil.

  • Den är ensam om att erbjuda premiumbilsteknik, som ett infotainmentsystem från Google, i en lägre elbilsprisklass.
Prismottagarna Karin Lyrborn, PR & Communication Manager, och Thomas Holm försäljningsdirektör, Renault Sverige samt Erik Trulsson, chefredaktör tidningen Motor och Caroline Drabe, vd M Sverige.
Prismottagarna Karin Lyrborn, PR & Communication Manager, och Thomas Holm försäljningsdirektör, Renault Sverige samt Erik Trulsson, chefredaktör tidningen Motor och Caroline Drabe, vd M Sverige.

Stolta mottagare av Årets smartaste bilköp 2022

– Vi är mycket stolta över utmärkelsen som Årets smartaste bilköp för Nya Megane E-tech 100% Electric. Bilens fina komfort, eleganta design, premiumteknik med ett Google-baserat infotainmentsystem bl a samt ett marknadsmässigt rätt pris gör modellen till ett smart val för bilköparen, det håller vi med om. Med mer än tio års erfarenhet av att tillverka och sälja elbilar är Renault redo för energiomställningen som sker nu. Fram till 2025 kommer Renault lansera sju rena elbilar och målet är att vara det grönaste varumärket i Europa från och med 2030, säger Thomas Holm, Försäljningsdirektör, RN Nordic AB

Utmärkelsen Årets smartaste bilköp delas ut av Riksförbundet M Sverige.
Utmärkelsen Årets smartaste bilköp delas ut av Riksförbundet M Sverige.

En prisvärd, bekväm och säker elbil

– Renault Megane E-Tech Electric är en mycket prisvärd elbil som är årets smartaste bilköp. Bilen är både underhållande att köra och komfortabel att åka i. Med fem stjärnor i Euro NCAPs krocktest är den dessutom en väldigt säker bil, säger Heléne Lilja, chef kommunikation och samhälle på Riksförbundet M Sverige.

Renault Megane E-Tech Electric är ensam om att erbjuda premiumbilsteknik, som ett infotainment-system från Google, i en lägre elbilsprisklass. Dessutom är batteriet smart konstruerat vilket gör bilen lätt för att vara en elbil.

– Det är en toppmodern bil med användarvänliga funktioner och smarta finesser. Renault var tidiga på att erbjuda laddbara bilar till överkomliga priser och fortsätter att utvecklas på detta område, säger Heléne Lilja.

 

Foto: Simon Hamelius

M Sverige utser årets smartaste bilköp 2022 Renault Megane