Peugeot 508 SW Plug-in Hybrid är ekonomisk, säker, miljösmart och trevlig att köra. Därför utser vi den till Årets smartaste bilköp 2020.

Dagliga resor utsläppsfritt. Upp till 54 km på bara el enligt WLTP

Peugeot 508 SW Plug-in Hybrid går utmärkt att köra på bara el. De vardagliga resorna kan alltså ske utsläppsfritt upp till runt fem mils körning. Den är dessutom väldigt trevlig och komfortabel att köra. Det är inte alla som vare sig kan eller vågar ta steget över till en renodlad elbil, och för dem är en effektiv laddhybrid ett bra alternativ.

Mycket designglädje och otroligt bra fjädringskomfort

En laddbar familjekombi som är praktisk och miljösmart, men som också har utstrålning och god komfort. Peugeot 508 har toppbetyg i krocksäkerhet och går att köra helt utsläppsfritt.

Batteriet är placerat under baksätet och inkräktar inte på bagageutrymmet
Fredrik Tevin Ivarsson och Kristin Boissonneau Gren tar emot diplomet för Årets smartaste bilköp 2020: Peugeot 508 SW Plug-in Hybrid
Fredrik Tevin Ivarsson och Kristin Boissonneau Gren tar emot diplomet för Årets smartaste bilköp 2020: Peugeot 508 SW Plug-in Hybrid

Det kommer att ta många år innan vi har en helt utbyggd laddinfrastruktur för elbilar, men med en laddhybrid kan man ta ett stort steg mot sänkta utsläpp utan att göra avkall på den bekvämlighet och praktikalitet som bilar med förbränningsmotorer har vant oss vid.

Den dag man ska göra en långresa behöver man således inte oroa sig för räckvidd eller utrymme då Peugeot 508 SW Plug-in Hybrid även går att köra som en effektiv hybridbil på bensin och el kombinerat. Naturligtvis är Peugeot 508 krocktestad av Euro NCAP med högsta betyg som resultat. Liksom många bil - tillverkare i dag satsar Peugeot stort på elektrifiering och erbjuder både laddhybrider och elbilar. 

Peugeot 508 Plug-in Hybrid är billigare än både VW Passat GTE och Volvo V60 T6 Twin Engine.

Peugeot 508 SW Plug-In Hybrid är en prisvärd familjebil som erbjuder såväl utsläppsfria och underhållande resor till vardags, som komfortabla och smidiga långresor med familjen. Det är därför vi utser den till Årets smartaste bilköp 2020.