Miljöpartiet presenterar idag en ny skatt i form av registreringsavgift på bilar. Förslaget är mycket otydligt. Inget sägs om hur mycket bilisterna ska betala och inte heller för vilka bilar den här registreringsavgiften ska gälla.

– Vi motsätter oss förslaget om registreringsavgift och ser det här som ett första steg att ytterligare öka beskattningen av bilismen. Det troliga är att alla bilägare på sikt kommer att få betala en registreringsavgift om Miljöpartiet hamnar i regeringsställning efter valet, säger Maria Spetz, vd Motormännen.

Motormännen ser gärna fler morötter i form av subventioner för bränslesnåla bilar, men de ska vara oberoende av vilket drivmedel bilen drivs med. Det är bra att fler bilister byter till bränslesnålare och säkrare fordon, men att driva utvecklingen med straffbeskattning är fel väg.

– Miljöpartiets förslag slår egentligen in öppna dörrar eftersom bilisterna redan har en koldioxidbeskattning. Förslaget innebär en dubbelbeskattning av koldioxidutsläppen. Dels förutspår de kraftigt höjda drivmedelspriser samtidigt som de vill införa en ny dyr bilskatt för registrering av vissa nya fordon. Detta kommer att drabba den enskilde konsumenten med stor kraft; säger Maria Spetz, vd Motormännen.

 

 

För mer information:

Mikael Höög, pressansvarig, mikael.hoog@motormannen.se

08-690 38 51, 070-343 55 99

Maria Spetz, vd Motormännen maria.spetz@motormannen.se

08-690 38 53, 070-694 83 15