Vi ska bila tre veckor i Europa, vad måste vi tänka på? Vad behöver man ha med sig? – De här frågorna får vi varje dag. Särskilt inför sommarens semesterresor är det många som hör av sig. Resenärerna vill veta det mesta inför sin resa, och många är även lite oroliga inför semestern, säger Karl von Schoultz, Motormännens bilresespecialist. Motormännen är glada och stolta att nu kunna presentera en lättöverskådlig nätversion av vår klassiska bilresehandbok ”Upptäck Europa med bil”.

Hur betalas spanska vägtullar? Var köper man motorvägsmärken för Österrike? Italiens miljözoner lär vara lömska, hur skyltas de? Vilka p-regler gäller i Frankrike? Vilka är Tysklands vackraste vägar? Var hittar jag ett trevligt hotell i Danmark? Hur fort får husbilen köra i Kroatien? Är andra vanliga frågor som hemsidan ger svar på.

– Nu blir allt så mycket lättare för den som ska iväg på en bilresa i Europa. Våra nya sidor ger bra svar på många frågor som dyker upp, före och under resan. Sidorna är fullmatade med aktuella tips och fakta om vad som gäller för bilisterna, berättar Karl von Schoultz.

På sin hemsida har Motormännen sedan tidigare specialsidor om bilresande i USA, Australien, Nya Zeeland, Sydafrika och Thailand.

Nu får de långväga resmålen sällskap av fjorton populära bilreseländer i Europa: Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Österrike, Schweiz, Italien, Frankrike, Spanien, Slovenien, Kroatien, Estland, Lettland och Litauen. Alla fakta om länderna uppdateras kontinuerligt med ny information från de stora europeiska motororganisationerna.

Motormännen tar dessutom upp checklistor på sådant som inte får glömmas bort, som pengar, försäkringar och viktiga papper. Det går även att läsa om hur bilen bör rustas för en lång resa, och om hur det är att resa med barn. Det ges information om hur du gör om bilen krånglar, och vad man ska tänka på när man hyr bil utomlands.

Den som är medlem i Motormännen hittar därtill många bra rabatter, specificerade land för land.

– Det viktigaste rådet jag skulle vilja ge till dem som ska ut resa med bilen är ha ordentligt med tid så att ni kan göra avstickare och stanna på vägen, avslutar Karl von Schoultz.

Direktlänk till Motormännens nya bilresesidor: http://www.motormannen.se/mm1/site/02_Resan/02_02_Bila_i_Europa/Land_for_land/

 

För mer information:

Karl von Schoultz, Motormännens bilresespecialist och ansvarig för bilresesidorna på hemsidan,

karl.von.schoultz@motormannen.se

08-690 38 37

Mikael Höög, pressansvarig,

mikael.hoog@motormannen.se

08-690 38 51, 070-343 55 99