Nu släpps nya ”Upptäck Europa med bil” som är Motormännens klassiska bilresehandbok. Det är en lättläst och fullmatad bilreseguide med aktuella uppgifter och tips som gör bilresan enkel i och igenom Europa. Boken är den perfekta hjälpredan när du planerar sommarens bilsemester, och när det är dags för avfärd bör boken ligga lättillgängligt i handskfacket.

– Vi har lagt ner mycket tid och kraft på att göra nya ”Upptäck Europa med bil” tydlig och lättöverskådlig för läsarna. Nu hoppas vi att många bilresenärer kommer få användning av vår information när de ska ut i Europa med bilen, säger Karl von Schoultz bilreseexpert på Motormännen.

Boken är uppdelad i flera delar. Den första delen ”Vart ska vi resa? Hur ska vi bo?” ger hjälp att lägga upp resan i stort. Motormännens experter tipsar om hur läsaren får reda på mer om resmålen och vägen dit. Boken ger förslag på bra vägar och hur resenären hittar prisvärda färjor, trivsamma hotell och campingplatser. Bilreseexperterna ger råd på vad man bör tänka om man ska hyra bil utomlands, och om hur det funkar med biltåg.

Den andra delen av boken ”Praktiskt kom-ihåg” tar upp allt sådant som inte får glömmas inför avresan. Det finns praktiska och behändiga checklistor. Det informeras om pengar/valutor, försäkringar och viktiga papper. Läsaren får också information om hur bilen bör utrustas bilen inför en långresa, hur man reser med husvagn och husbil, och hur man reser med barn och med husdjur.

I tredje delen ”Nu kör vi!” får läsaren praktiska fakta om hur går det till att köra på utländska vägar och motorvägar eller över Alperna? Tips på vad gör man om bilen krånglar, eller om någon blir sjuk, och hur skyddar man sig mot tjuvar.

Sista delen av boken ”Fakta land för land” listas Europas alla länder. Boken ger hårda fakta som ländernas hastighetsgränser, parkeringsregler, Motorvägsavgifter, miljözoner samt andra avgifter och restriktioner. Den här delen av boken tar också upp information om drivmedel, däckkrav, samt regler för husvagn och husbil. Den här delen av boken får läsaren verkligen reda på vad som gäller i det enskilda landet och det kan hjälpa bilresenären att undvika onödiga böter på semestern.

Mer djupgående fakta land för land finns på www.motormannen.se

Under rubriken Resan > Bila i Europa. Här görs även kontinuerliga uppdateringar av bokens fakta.

Boken lanseras tisdagen 20 mars kl 17-20 på Kartbutiken, Vasagatan 16 i Stockholm.

Vill du ha ett recensionsexemplar av ”Upptäck Europa med bil” kontakta Mikael Höög.