Att bilen stannar och blir stående vid vägrenen är förhoppningsvis något som inte händer allt för ofta. Men när det händer, är det tryggt att ha en expert som direkt rycker ut och ställer saker tillrätta. Därför finns M Väghjälp för dig som är medlem.

Varningstriangel på grusväg. Man i reflexväst står vid sidan.

Oavsett var du befinner dig finns vi bara ett telefonsamtal bort. För 288 kronor per fordon får du starthjälp, alternativt bogsering till en verkstad. Med M Väghjälp, som kan tecknas av dig som är medlem, reduceras självrisken på fordonets räddningsförsäkring (upp till 2 000 kronor) vid två tillfällen under medlemsperioden.

Beställ M Väghjälp via telefon på 020-21 11 11, eller via e-post service@msverige.se

  • Om oturen är framme behöver du bara ringa M Sveriges Larmcentral på 020-91 11 11
  • Vi svarar dygnet runt – 365 dagar om året!
  • Du får starthjälp alternativt bärgning till verkstad
  • Vi står för självrisken på fordonets räddningsförsäkring upp till 2 000 kronor per gång vid två tillfällen under medlemsperioden
  • Gäller personbil, lätt lastbil, motorcyklar och husbilar upp till 4 500 kg totalvikt som har en räddningsförsäkring (en del av halv– och helförsäkringen). M Väghjälp gäller inte för fordon som enbart är trafikförsäkrade
  • Du behöver inte ligga ute med pengar för bärgningen om du ringt efter hjälp via vårt larmnummer i Sverige
  • M Väghjälp gäller även om du råkar ut för något i Europa (i de länder som omfattas av ditt fordons räddningsförsäkring)
  • M Väghjälp har ingen begränsning avseende hur gammal bilen är eller hur långt den gått förutsatt att den är halv- eller helförsäkrad. 

M Väghjälp i utlandet

M Väghjälp gäller dessutom i alla de länder som omfattas av din personbils, husbils eller motorcykels räddningsförsäkring (som är en del av hel- eller halvförsäkring). Kontrollera med ditt försäkringsbolag innan avresan i vilka länder den svenska bil- eller motorcykelförsäkringen gäller. Här kan du läsa mer om vad du gör när du får krångel med bilen i utlandet.

Ring +45 70 10 50 50. Numret är detsamma oavsett vilket land du ringer från. Du hamnar då hos SOS international i Köpenhamn, Europas största larmcentral. Oavsett vad som hänt så ser de till att du får kontakt med ditt försäkringsbolag samt att de ser till att du får assistans på plats. Oftast behöver du inte ligga ute med pengar. Kostnaden för insatsen clearas mellan assistans- och försäkringsbolagen.

Vill bärgaren ha betalt direkt? Spar kvittot och begär ersättning av försäkringsbolaget när du kommer hem. Ersättning för självrisken begär du tillbaka av M Väghjälp.

Har du frågor kring M Väghjälp är du välkommen att kontakta vår medlemsservice på telefon 020-21 11 11.

Larmnummer för medlemmar med M Väghjälp

Telefon 020-91 11 11
Telefon +45 70 10 50 50 (från utlandet)

Om du nyttjat M Väghjälp och har kostnader som du vill ha ersättning för skickar du ifylld skadeanmälan samt erforderliga handlingar till:

Riksförbundet M Sverige

c/o SOS International Swedish Branch AB
M-Väghjälp
Box 608
182 16 Danderyd

Se övrig information i villkor väghjälp:

Villkor M Väghjälp (PDF)

Skadeanmälan (PDF)

Hjälp när bilen krånglar i utlandet