Snart börjar en ny mandatperiod för ledamöter till M Sveriges kongress. Kongressen, som består av 85 ledamöter, är vår medlemsorganisations högsta beslutande organ och ger ledamöterna en fantastisk möjlighet att få vara med och påverka och besluta om framtida riktning och verksamhet för M Sverige. En mandatperiod är fyra år.

Bild på deltagare i Motormännens kongress.

Valberedningen söker nu intresserade medlemmar som vill engagera sig mer. I M Sverige kan alla som är medlemmar kandidera till kongressledamot. Det finns stora möjligheter att utifrån engagemang prägla rollen under den tid man har uppdraget.

Om du som medlem vill kandidera eller känner någon annan som är intresserad av M Sveriges frågor, skicka gärna in din/dina nomineringar till valberedningens ordförande Göran Erickson eller hör av dig till din lokalklubb. Det går också utmärkt att ta kontakt med Göran Erickson om det finns några frågor eller funderingar kring uppdraget. Det enda kraven för att kandidera är att man är medlem och om man nominerar någon annan än sig själv så måste den personen, förutom att vara medlem, också vara tillfrågad och ha accepterat.

Nominera senast 31 augusti

Nomineringarna, tillsammans med en skriftlig presentation, ska vara valberedningens ordförande tillhanda senast 31 augusti 2019. Klubbarna nominerar senast 15 juni. Därefter börjar valberedningen sitt arbete med att ta fram ett underlag som medlemmarna kan rösta utifrån. Därefter gör valberedningen ett förslag till valsedel. Denna beslutas av förbundets ledningsgrupp i slutet av 2019 då valet äger rum. De valda ledamöterna kontaktas via brev i början av 2020. Nästa ordinarie kongress hålls i april 2020.

Välkommen med din nominering!

Göran Erickson
E-post: respons.visby@telia.com

Nominering till M Sveriges kongress

Dina personuppgifter behandlas enligt GDPR:s regelverk. Genom att du bockar för checkboxen bekräftar du att du läst och förstått vår integritetspolicy.

Läs mer om vad det innebär att vara kongressledamot