M Sverige agerar lokalt, genom att lyfta upp lokala trafikfrågor till exempel via lokala politiker eller genom insändare i lokalmedia. Vi kan även skapa lokal opinion genom att uppvakta polisen eller Trafikverket om t ex trafikfarliga vägavsnitt. Vi fungerar som antenner och fångar upp frågor lokalt som vi sedan kan driva vidare centralt. Du vet väl att du kan vara med och påverka trafiksäkerheten där du bor. Hör av dig till klubben och tipsa oss om trafikfaror i din närhet.

Aktiviteter

2019 års vägombudsäsong

På bilden ses årets vägombudsbil som är en Mitsubishi Outlander laddhybrid och ansvarigt vägombud Jan Björklund.
2019 års vägombudsbil är en Mitsubishi Outlander laddhybrid och ansvarigt vägombud i klubb Stockholm är Jan Björklund. Som vanligt kommer vi att inspektera rastplatser, genomföra vägkvalitetsundersökningar samt olika trafiksäkerhetsundersökningar och kampanjer.

3 augusti Wheels Nationals på Solvalla och 4 augusti Nynäshamns folkracefestival

På bilden ses när lokalklubb Stockholm ställer ut med vägombudsbilen på Wheels Nationals Stockholm Vintage & Sport Car Meet på Solvalla
Helgen den 3-4 augusti har vi i lokalklubb Stockholm deltagit i två olika evenemang. Wheels Nationals Stockholm Vintage & Sport Car Meet på Solvalla och Nynäshamns Folkracefestival. Vi har presenterat Riksförbundet M Sverige, lokalklubben, årets vägombudsbil och berättat om vårt viktiga trafiksäkerhetsarbete. Det har varit många givande samtal.

TRAFIKSÄKERHETSDAG Lördag 14 september 2019

Trafiksäkerhetsövning på Test Track 1 vid Arlanda avfarten. Med din egen bil övar du trafiksäkerhetskörning, slalomkörning, panikbromsning och andra säkerhetsfärdigheter och manövrar. Det blir en rolig och fartfylld körning på en ny bana kompletterad med trafiksäkerhetsinformation i Check Point, läs mer om Check Point här. Kaffe, läsk, smörgås och korvgrillning till självkostnadspris.

Tid: Välj förmiddagspass kl. 09.30–12.00 eller eftermiddagspass kl. 13.00–15.30.
Avgift: M-medlemmar 500 kr/förare, icke medlemmar 750 kr/förare – Swish 1233576550 eller kontant på plats. Ordinarie pris är drygt 1.900 kr. Medlemsansökan kan tecknas på plats.
Anmälan till: klubb.stockholm@msverige.se

Hela familjen är givetvis välkommen att följa med för att titta på, fika och ha trevligt.

Vid frågor kontakta Åke Nyberg på 070-8407407

Lokalklubb Stockholm funktionär på Vätternrundan

För 24:e gången deltog representanter från M Sveriges lokalklubbar som funktionärer på Vätternrundan. En av de viktigaste uppgifterna för M Sverige är att med hjälp av vägombudsbilarana och inhyrda bilar erbjuda de som av någon anledning hamnar på sjukhus transport därifrån och vid enklare skador också till sjukhuset. Det är en service som är mycket uppskattad och om upplevelsen av Vätternrundan inte blev som deltagaren hade tänkt sig kanske den här hjälpen gjorde upplevelsen lite ljusare.

På bilden ses Jan Björklund, klubbordförande och Mats Linde från lokalklubb Stockholm samt Owe Nilsson från lokalklubb Östergötland. Dessutom deltog förtroendevalda från avdelning Jönköping, klubb Skaraborg, klubb Eskilstuna-Strängnäs samt avdelning Västmanland

Årsmöte

Årsmötet genomfördes 23 mars.

Internationellt körkort

Så här beställer du ditt körkort inom Stockholms län:

Lokalklubben har tyvärr ingen möjlighet att utfärda internationellt körkort.

Kontaktuppgifter Klubb Stockholm

Klubbens e-post: klubb.stockholm@msverige.se

Ordförande

Jan Björklund

Tfn: 070-549 63 29
E-post: jan@janbjorklund.se

Sekreterare & kassör

Elisabet Liljendahl

Tfn: 070-766 23 38
E-post: estalhem@gmail.com

Klubb Stockholm på Facebook

Följ oss på Facebook