M Sverige agerar lokalt, genom att lyfta upp lokala trafikfrågor till exempel via lokala politiker eller genom insändare i lokalmedia. Vi kan även skapa lokal opinion genom att uppvakta polisen eller Trafikverket om t ex trafikfarliga vägavsnitt. Vi fungerar som antenner och fångar upp frågor lokalt som vi sedan kan driva vidare centralt. Du vet väl att du kan vara med och påverka trafiksäkerheten där du bor. Hör av dig och tipsa oss om trafikfaror i din närhet.

Aktiviteter

2019 års vägombudssäsong

Under säsongen kommer vi bl a att vara på följande platser så kom gärna förbi och träffa oss.

29 maj, Mels Garage, Cars and Coffee, Åkerbygatan 4 i Enköping
30 maj, Fagersta Vår cruising 2019
1 juni, Classic Motor Festival, Ånnaboda - Örebro
6 juni, MOTORHISTORISKA DAGEN, Surahammar
8 juni, Ramnästräffen 2019
8 juni, Hallsta Cruising i Hallstahammar
14-15 juni, Vätternrundan
15 juni, Myrbergsrallyt i Norberg
29 juni, Arboga Meet i Arboga
30 juni, VETERANMARKNAD I BRUKSPARKEN i Surahammar
4-6 juli, Västerås Summer Meet 2019
20 juli, Spontan Cruising Enköping 2019
31 augusti, VCM19 - VAGIS Car Meet 2019, Lövudden Västerås

På bilden ses årets vägombudsbil som är en Mitsubishi Outlasnder laddhybrid och ansvarigt vägombud är Clas Blomberg.
2019 års vägombudsbil är en Mitsubishi Outlander laddhybrid och ansvarigt vägombud i avdelning Västmanland är Clas Blomberg. Som vanligt kommer vi att inspektera rastplatser, genomföra vägkvalitetsundersökningar samt olika trafiksäkerhetsundersökningar och kampanjer.

Utställare på Västerås Summer Meet

På bilden ses Clas Blomberg som var med som utställare på Västerås Summer Meet och presenterade riksförbundet M Sverige, lokalavdelning Västmanland och visade upp årets vägombudsbil.
Clas Blomberg var med som utställare på Västerås Summer Meet och presenterade riksförbundet M Sverige, lokalavdelning Västmanland och visade upp årets vägombudsbil.

Avdelning Västmanland funktionär på Vätternrundan

För 24:e gången deltog representanter från M Sveriges lokalklubbar som funktionärer på Vätternrundan. En av de viktigaste uppgifterna för M Sverige är att med hjälp av vägombudsbilarana och inhyrda bilar erbjuda de som av någon anledning hamnar på sjukhus transport därifrån och vid enklare skador också till sjukhuset. Det är en service som är mycket uppskattad och om upplevelsen av Vätternrundan inte blev som deltagaren hade tänkt sig kanske den här hjälpen gjorde upplevelsen lite ljusare.

På bilden ses bl a Clas Blomberg från avdelning Västmanland tillsammans med representanter från Klubb Östergötland och Klubb Motorcamping Götaland. Dessutom deltog förtroendevalda från Klubb Skaraborg, Klubb Eskilstuna-Strängnäs, Klubb Stockholm samt avdelning Jönköping
_____________________________________________________________________

Dags att välja till kongressen

I år väljer M Sverige nya kongressledamöter för mandatperioden 2020-2023. Kongressen som är M Sveriges högsta beslutande organ, sammanträder vartannat år och beslutar om riktlinjerna för organisationens verksamhet.
För att bli nominerad ska du vara medlem, bo i den valkrets som du representerar och visa intresse för uppdraget. Är du intresserad av att bli kongressledamot, kontakta din lokalklubb eller hör av dig direkt till valberedningens ordförande Göran Erickson på respons.visby@telia.com.

Du kan nominera fram till 31 augusti.

Läs mer om vad det innebär att vara kongressledamot samt nominera här

Avdelning Västmanland

Avdelningens e-post: klubb.vastmanland@motormannen.se

Sammankallande:

Clas Blomberg

Tfn: 070-814 11 14
E-post: m.avd.vastmanland@gmail.com

Kontaktperson:

Lise-Lotte Blomberg

Tfn: 076-243 02 44
E-post: liselotteblomberg@gmail.com

Följ oss på Facebook