Under 2018 har Motormännen skördat en rad framgångar. Här är ett urval:

Tidningen Motor fick i början av året ny redaktion, ny layout, nytt tryckeri och nytt innehåll. För detta nominerades Motor till ”årets omgörning” på Tidskriftsgalan i november.


Motormännen har under de senaste åren drivit en uppmärksammad kampanj mot rattsurf. I februari 2018 trädde lagen med förbud om handhållen mobiltelefon vid bilkörning i kraft.


I april talade Motormännens hållbarhetsansvarige Carl-Erik Stjernvall inför riksdagens trafikutskott om den utmaning hushållen står inför när det gäller att ställa om till fossiloberoende. Han uppmanade till långsiktighet i de politiska besluten.


I april ägde Motormännens kongress rum.


Under året har vi, efter uppdrag på kongressen 2016, påbörjat arbetet med ett namnbyte för Motormännen.

Motormännen har i debattartiklar och i kontakter med politiker gång på gång framfört kravet på att konsekvenserna av eventuella miljözoner för personbilar måste utredas. Bland de politiker som har uppvaktats under året finns bland andra infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Inför valet tog vi fram ett valmanifest om säkra vägar, fler poliser i trafiken och vår syn på miljözoner.

I debatten kring de dieselskandaler som har uppmärksammats under året, har Motormännen varit en stark röst för att konsumenterna inte ska drabbas och för att regeringen måste ta till krafttag för att se till att biltillverkarna tar sitt ansvar.

Motormännens klassiska vägatlas blev bäst i test när tidningen Vi Bilägare testade svenska vägatlaser.


M toppade tillsammans med Friluftsfrämjandet och Naturskyddsföreningen Kantar-SIFOs anseendeindex för intresseorganisationer 2018.


Motormännens vägombud har under sommaren undersökt kvaliteten på landets vägar och utsett de bästa rastplatserna.


Motormännen deltog på Elmia Husvagn Husbil i Jönköping, Skandinaviens största husvagns-och husbilsmässa. Egen monter och egen husbilsby, M-byn.


Det blev en framgång för Motormännens trafiksäkerhetsarbete! Vinterdäckskrav på samtliga axlar för tunga fordon och nytt uppdrag till Transportstyrelsen att utreda reglerna för så kallade EU-trailerekipage.Vi arbetar ständigt för att förbättra medlemskapet. Nu ingår Vilthjälp i ditt medlemskap hos Motormännen. Det innebär att vi täcker den självrisk, upp till 10 000 kronor, som du tvingas betala om du skulle råka ut för en viltolycka.För tredje året i rad vann Motormännen Evimetrix Swedish Brand Award i kategorin intresseorganisationer.

Antalet följare på Facebook mer än fördubblades under 2018! Många är intresserade av våra frågor!