Det är viktigt att upprätta ett köpeavtal när du gör en affär. M Sverige köpeavtal för personbil hjälper dig att undvika onödiga problem i samband med köp från en privatperson.

När du genomför ett köp ingår du ett bindande avtal. Ett avtal kan inte ensidigt ändras, säljare och köpare måste vara överens om vilka villkor som gäller. Det är därför viktigt att gå igenom villkoren och att anteckna vad ni kommer överens om innan avtalet undertecknas.

Ladda ner köpeavtalet och fyll i det direkt i pdf-filen. Spara, skriv ut och underteckna.

Köpeavtal mellan privatpersoner för personbil (PDF)

Se vår film om hur du säljer din bil själv


Juridisk rådgivning via M Sverige

Som medlem i M Sverige kan du få juridisk rådgivning i frågor som rör din bil och ditt bilägande. Det kan röra sig om allt från tvister med verkstäder, bilhandlare och försäkringsbolag till parkeringsböter och körkortsingripande.

Eftersom Riksförbundet M Sverige är en konsumentorganisation, omfattar den juridiska rådgivningen inte sådana frågor som i huvudsak rör näringsverksamhet.

Den juridiska rådgivningen är tänkt som en hjälp till självhjälp, det betyder att det är du själv som vidtar eventuella åtgärder. Det kan dock hända att en viss situation kräver en mer ingående hjälp. Du har då under vissa förutsättningar möjlighet att få tillgång till utökad juridisk service. Denna service kan till exempel innefatta att M Sveriges jurister kontaktar din motpart via e-post eller brev.