Under vinterns helger är vi många som ger oss ut på vägarna runtom i landet. Res tryggt och säkert genom att teckna M Väghjälp och bli medlem i M Sverige för 2 kronor om dagen.

Här kommer några bra tips inför den hala årstiden.

Minusgrader, snö och mörker sätter både bil och förare på prov. 

 1. Ha bra vinterdäck som ger grepp på både isiga och snöiga vägbanor. Dubbfria vinterdäck bör vara avsedda för nordiskt klimat. Kontrollera lufttrycket. Har du rätt däck? Vi testar sommar- och vinterdäck för våra medlemmar, och bjuder på några test här. Se däcktesterna. 2. Håll hastighetsgränserna och avståndet till andra fordon.
 3. Planera din resväg och välj om möjligt säkra motorvägar och mittseparerade vägar.
 4. Anpassa farten till väglaget.
 5. Var utvilad. Pausa ofta om du åker långt. 6. Ta med bogserlina, snöskyffel och startkablar.
 7. Se över torkarbladen. Fyll på med spolarvätska, med ordentligt frysskydd.
 8. Packa rätt. Tungt bagage längst ned och mot ryggstödet.
 9. Se till att mobiltelefonen är laddad och ta med en ficklampa.
 10. Använd alltid reflexväst om du lämnar bilen vid ett stopp. Ta med reflexvästar till alla i bilen.
 11. Ta med extra varma kläder eller filtar, något att äta och dricka och ett par värmeljus. Blir det ett långt stopp i en kö kan ett värmeljus hålla värmen i bilen många timmar.
 12. Ha med en PET-flaska eller en påse med sand. Häll lite sand under drivhjulen om du fastnat och bara står och slirar.

Fler råd inför vintertrafiken hittar du här

Med M Väghjälp slipper du bli stående vid vägkanten. Du får hjälp om det blir tomt i tanken eller batteriet, om du tankat fel bränsle eller tappat bilnyckeln.
Semesterpaketet i M Väghjälp ersätter även förbetalda kostnader som boende och arrangemang samt extrautgifter vid driftstopp på bilen under semesterresan.

Bli medlem och teckna M Väghjälp, en vägassistans utöver det vanliga, för 2 kr/dag.

M Väghjälp och medlemskap

Medlemskap med fördelar

Som medlem för 1 kr/dag får du personlig rådgivning om bilen gällande teknik, juridik och bilresor samt tidningen Motor (8 nr/år) och Vilthjälpen som täcker självrisken vid viltolycka.

Du får även rabatt på allt från drivmedel till semesterboende och M Connect – appen som mäter och belönar smart körstil.

M Försäkring erbjuder medlemmar förmånliga priser på försäkringar för bilen och hemmet.

Bli medlem i M Sverige

När du blir medlem i M Sverige så ingår vår Vilthjälp, en försäkring som täcker självrisken – upp till 10 000 kronor – om du skulle råka ut för en viltolycka.

Vilthjälp – ingår i medlemskapet